Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 202 (7203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe măsura faptelor

Doi indivizi care au violat o femeie de faţă cu soţul ei, condamnaţi la ani grei de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorii unui viol în grup comis asupra unei femei în vârstă de 59 de ani, siluită de faţă cu soţul ei, care a fost şi el sechestrat şi tâlhărit, una din cele mai violente fapte comise în ultimii ani în judeţ, au de executat ani grei de închisoare. Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat ieri definitiv în cazul a doi dintre autori, care au de executat 18 ani şi 6 luni de închisoare, respectiv 15 ani şi 8 luni de închisoare.

Autorii sunt patru indivizi de etnie romă din Şcheia şi Bălăceana, toţi cu antecedente penale. Cei doi soţi au fost şi bătuţi şi deposedaţi de bunuri, înainte de a fi abandonaţi pe un câmp, astfel că autorii au fost judecaţi şi pentru tâlhărie calificată, pe lângă viol şi lipsire de libertate. Astfel, s-au cumulat pedepse grele, din care au rezultat sentinţe finale pe măsură.

 

Cum s-a petrecut oribila faptă

În noaptea de 18 spre 19 septembrie 2016, cei doi soţi, ambii în vârstă de 59 de ani, se aflau în faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei, unde căutau o ocazie pentru a ajunge acasă, într-o altă localitate limitrofă Sucevei.

Lângă ei a oprit o maşină de culoare neagră, în care se aflau patru tineri. Cei doi oameni au fost luaţi pe sus şi urcaţi în maşină. Autoturismul a fost condus spre Suceava, iar la intersecţia cu strada Grigore Alexandru Ghica şoferul a luat-o în direcţia Dărmăneşti. Agresorii au intrat cu maşina pe un câmp, iar aici a urmat coşmarul vieţii pentru cei doi soţi. Din cercetări a rezultat că cei doi au fost loviţi şi ameninţaţi cu un cuţit, fiind deposedaţi de cele două telefoane mobile şi de suma de 500 de lei. Ulterior, cei patru au întreţinut pe rând acte sexuale cu femeia.

 

Anchetă foarte complicată pentru judiciariştii poliţiei

Ancheta din acest caz a fost foarte grea pentru poliţişti, din mai multe motive. Primul este că cei doi soţi au reclamat fapta abia a doua zi. Aceştia nu au putut oferi decât foarte puţine detalii despre autori, singurele indicii fiind legate de faptul că erau de etnie romă. În aceste condiţii, plecând de la un cerc de suspecţi care prin comportamentul lor anterior se puteau preta la fapte de acest gen, poliţiştii judiciarişti au început să adune probatoriu, care a cuprins inclusiv probe genetice. După aproape şase luni de anchetă, poliţiştii judiciarişti suceveni au reuşit să adune probatoriu în acest caz şi au acţionat pentru ridicarea autorilor. Singurul suspect care mai era în libertate atunci era Ioan Gheorghe Cuţitariu, în vârstă de 21 de ani, din comuna Şcheia. Ceilalţi erau arestaţi pentru alte fapte.

 

Trei din patru autori sunt condamnaţi definitiv

Ioan Gheorghe Cuţitariu a fost primul condamnat definitiv din acest dosar. El a primit 11 ani şi 4 luni de închisoare, pentru lipsire de libertate (două infracţiuni, faţă de ambii soţi care au fost sechestraţi), tâlhărie calificată (ambii soţi) şi viol. El a fost condamnat de Judecătoria Suceava, pedeapsa fiind menţinută şi de instanţa de apel.

Ieri, Curtea de Apel Suceava a pus punct în cazul altor doi inculpaţi, care aveau şi „cozi” importante în cazier.

Marius Nicolae Darie, în vârstă de 19 ani, din Şcheia, a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare, faţă de 16 ani, cât primise iniţial, la Judecătoria Suceava.

Benone Rîpă, în vârstă de 26 de ani, din Şcheia, a fost condamnat la pedeapsa cea mai grea, 18 ani şi 6 luni de închisoare, menţinută de ambele instanţe şi devenită definitivă.

 

Proces încă fără soluţie pentru al patrulea inculpat, arestat în Italia

Un al patrulea individ implicat în violul în grup, Elvis Betean, în vârstă de 30 de ani, din Bălăceana, este judecat separat, în alt dosar. Asta pentru că Betean este încarcerat în Italia pentru fapte comise acolo, astfel că procesul decurge mai lent. În cazul său, Judecătoria Suceava se află în corespondenţă cu autorităţile italiene, cu privire la comunicarea rechizitoriului de trimitere în judecată. Judecătorii suceveni au solicitat autorităţilor italiene să faciliteze audierea inculpatului prin intermediul videoconferinţei, pentru ca acesta să comunice clar dacă merge pe procedura recunoaşterii ori nu. Cert este că în cazul său nu a fost emisă încă o condamnare.

 

Infractori extrem de periculoşi, închişi pentru alte fapte, înainte de a fi săltaţi pentru acest viol

Faptul că cei patru sunt toţi după gratii, în România sau în Italia, este o mare uşurare pentru poliţişti, dar şi pentru suceveni în general.

Elvis Betean este arestat pentru o tâlhărie în Italia, în timp ce Benone Rîpă şi Marius Nicolae Darie sunt puşi sub acuzare şi pentru fapte de tâlhărie calificată comise în Suceava.

Cei patru indivizi fac parte din garda veche de infractori din Şcheia, care au pus mari probleme în ultimii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi indivizi care au violat o femeie de faţă cu soţul ei, condamnaţi la ani grei de închisoare.
 Vizualizări articol: 3971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Doi indivizi care au violat o femeie de faţă cu soţul ei, condamnaţi la ani grei de închisoare4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei