Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 171 (7172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Organizare

Primăria Cornu Luncii, dată ca exemplu pentru modul în care colectează selectiv deşeurile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria din Cornu Luncii a fost lăudată de administratorul depozitului ecologic de deşeuri de la Moara pentru modul în care colectează selectiv deşeurile de la locuitorii din comună. Administratorul Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor de la Moara, Valerian Popovici, a declarat că Primăria Cornu Luncii poate fi dată ca exemplu de bune practici în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor. Valerian Popovici a apreciat în mod deosebit dotările serviciului de salubrizare de la Cornu Luncii, precizând faptul că această comună este poate singura din judeţ care are două maşini de gunoi performante, dintre care una compartimentată special pentru colectare selectivă. „L-am felicitat pe domnul primar al comunei, Gheorghe Fron, pentru că are un serviciu de salubrizare performant, dar şi pentru modul în care a organizat colectarea deşeurilor de la locuitorii din Cornu Luncii”, a declarat administratorul SMID de la Moara. De altfel, şi cei de la Garda de Mediu Suceava au declarat că această comună poate constitui un exemplu de bune practici în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor.

La rândul său, primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că activitatea de colectare selectivă a deşeurilor a început de la data de 1 iulie 2019, acestea fiind depozitate ulterior la groapa de la Moara. Gheorghe Fron a spus că serviciul de salubrizare din comună are şapte angajaţi şi este dotat cu două maşini performante pentru strângerea deşeurilor. „Suntem foarte mândri că totul decurge aşa cum este normal. Ne-au sunat şi de la Garda de Mediu şi de la depozitul de deşeuri de la Moara şi ne-au spus că e foarte bine. Nu este o activitate uşoară, dar ne bucurăm că reuşim să colectăm selectiv”, a declarat primarul din Cornu Luncii.

El a arătat că deşeurile sunt colectate de la poarta fiecărui locuitor din comună, Gheorghe Fron considerând că în acest mod şi cetăţenii sunt mai conştienţi atunci când selectează deşeurile. „Noi luăm deşeurile de la poartă. Satele sunt mari şi nu poţi să le spui bătrânilor să meargă nu ştiu câţi kilometri pentru a duce gunoaiele”, a spus Fron. El a subliniat că sistemul de colectare este foarte bine organizat, cu un orar bine stabilit pe zile, pentru fiecare tip de deşeuri, hârtie şi cartoane, plastic şi PET-uri, metale şi alte deşeuri. „Nu e uşor să le selectezi. Mă bucur că avem o comună curată, dar şi de faptul că am fost lăudaţi de cei care sunt în drept să o facă. Şi mă bucur că cetăţenii au înţeles importanţa colectării selective a deşeurilor şi vreau să le mulţumesc pentru asta”, a mai declarat Gheorghe Fron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Cornu Luncii, dată ca exemplu pentru modul în care colectează selectiv deşeurile.
 Vizualizări articol: 1680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Cornu Luncii, dată ca exemplu pentru modul în care colectează selectiv deşeurile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei