Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 171 (7172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă

Bărbat reţinut pentru şantaj faţă de silvicultori: este acuzat că îi asalta cu reclamaţii şi le cerea bani pentru linişte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din satul Dănila, comuna Dărmăneşti, a ajuns după gratii reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trei fapte de şantaj şi una de hărţuire. Victimele sunt silvicultori din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuţi, cărora bărbatul le-ar fi cerut expres sume de bani sau alte bunuri, după ce anterior depusese reclamaţii împotriva lor, cu privire la presupuse nereguli din fondul forestier. Acele reclamaţii s-au dovedit tot timpul nefondate, susţin anchetatorii, astfel că din cercetări a rezultat că bărbatul încearcă să facă rost de sume de bani prin şantaj cu aceste reclamaţii.

Faptele s-ar fi derulat în perioada 2017-2019, interval în care poliţiştii au adunat probatoriu în acest caz.

Pe 23 iulie, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale Suceava au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului, Gheorghe Zaharie.

„Din cercetări a rezultat că acesta a contactat mai mulţi pădurari, majoritatea angajaţi ai Ocolului Silvic Pătrăuţi, pe care i-a ameninţat cu darea în vileag a unor presupuse nereguli din fondurile forestiere administrate, cu scopul de a dobândi, în mod injust, foloase patrimoniale”, a declarat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. 

Din cercetări a rezultat că bărbatul a încercat să obţină, prin şantaj, sume de bani şi un telefon mobil tip smartphone. 

Bărbatul era cunoscut ce cel mai mare reclamagiu la adresa lucrătorilor Ocolului Silvic Pătrăuţi, având şi câte trei sesizări depuse lunar. Fiecare control a fost tratat prin prezenţe în teren din partea inspectorilor de la Garda Forestieră, dar şi de la alte instituţii de control. În timp, având în vedere că nici o sesizare nu a fost confirmată de autorităţile de control, sesizările au luat o altă turnură, îndreptându-se spre cel care le-a formulat.

Poliţiştii şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au ajuns la concluzia că bărbatul îi hărţuieşte şi şantajează pe silvicultori. Aceştia din urmă au reclamat că sunt şantajaţi cu aceste reclamaţii repetate, iar bărbatul voia bani pentru a nu mai continua cu aceste sesizări.

Ieri, la expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, bărbatul a fost plasat sub control judiciar, având impuse mai multe interdicţii şi obligaţii.

Bărbatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o eventuală decizie definitivă a instanţelor de judecată.

În cadrul acţiunii de acum două zile au participat şi poliţişti de la Serviciul Criminalistic, dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, care au avut rolul de a preîntâmpina evenimente neplăcute.

Ancheta poliţiştilor continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat reţinut pentru şantaj faţă de silvicultori: este acuzat că îi asalta cu reclamaţii şi le cerea bani pentru linişte.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bărbat reţinut pentru şantaj faţă de silvicultori: este acuzat că îi asalta cu reclamaţii şi le cerea bani pentru linişte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei