Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 171 (7172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Beneficii

Călătorii mai ieftine cu transportul public din Suceava, după ce vor fi aduse autobuzele electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cele mai importante servicii publice din municipiul reşedinţă de judeţ – transportul în comun, va deveni mai ieftin după ce Primăria Suceava va dota TPL cu 50 de autobuze electrice noi. Mai mult, pentru o parte a populaţiei municipiului, călătoriile cu transportul în comun vor deveni gratuite, după cum a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu: „Luni am semnat un contract important, de aducere a 35 de autobuze electrice, în valoare totală de 116.189.650 de lei, adică aproximativ 25 de milioane de euro, iar pe 29 iulie are loc licitaţia pe fonduri europene în parteneriat cu MDRAP, în valoare de 50.426.627 de lei, pentru 15 autobuze mari. În total vor fi 50 de autobuze electrice – 40 mari şi 10 mici. La acestea se adaugă cele cinci autobuze electrice care circulă deja în Suceava, aduse pe fonduri elveţiene, adică 55 de autobuze electrice.

Îmi doresc ca după ce vin aceste autobuze electrice noi, să reducem costul biletelor de călătorie la TPL, de la 2,5 la 2 lei, dar să rezolvăm şi alte probleme care sunt acolo, inclusiv cea a salariilor. De asemenea, vrem să oferim atunci abonamente gratuite pensionarilor”.

Edilul sucevean a precizat că imediat după semnarea contractului de finanţare pentru fondurile europene au şi fost demarate procedurile de licitaţie pentru cele 35 de autobuze electrice.

„Autobuzele electrice sunt scumpe, dar având posibilitatea de a accesa fondurile europene, este un mare avantaj pentru noi. Asta este singura soluţie să avem o societate de transport public performantă în municipiul Suceava, să avem un serviciu public civilizat de transport în comun şi, nu în ultimul rând, la preţuri suportabile pentru populaţie. Costul combustibilului este mult mai mic la autobuzele electrice, plus că în primii ani nu vor fi costuri atât de mari cu întreţinerea autobuzelor, fiind în garanţie, încât avem şanse să facem o societate performantă, modernă, să o eficientizăm, să fie bine pentru cetăţenii municipiului Suceava”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Eficienţa transportului electric a fost deja probată de administraţia locală ca urmare a dotării parţiale a parcului auto al Primăriei Suceava cu autovehicule şi autoutilitare electrice, din fonduri elveţiene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călătorii mai ieftine cu transportul public din Suceava, după ce vor fi aduse autobuzele electrice.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Călătorii mai ieftine cu transportul public din Suceava, după ce vor fi aduse autobuzele electrice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei