Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 171 (7172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clauză suspensivă

Amenajarea zonei de agrement pe malul râului Suceava va scoasă la licitație înainte de obținerea finanțărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleșii locali suceveni, care se întrunesc astăzi în ședința ordinară de Consiliu Local, vor discuta un proiect de hotărâre care vizează revitalizarea unui spațiu urban din municipiul Suceava, prin amenajarea unei zone de agrement pe malul râului Suceava.

„Valoarea totală a proiectului este de 16.264.015 lei, adică undeva la 3,5 milioane de euro. Din partea MDRAP avem o aproximare de semnare a contractului de finanțare în luna septembrie, dar vom demara procedura de licitație tot cu clauză suspensivă, ca și la alte licitații pe fonduri europene, pentru a grăbi lucrurile”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, inițiator al proiectului de hotărâre care urmează să fie aprobat astăzi.

Contribuția proprie a municipiului Suceava este necesară în trei situații:

- 325.000 de lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului;

- 50.000 de lei - contribuția solicitantului la cheltuielile neeligibile ale proiectului;

- 2,715 milioane de lei – diferența dintre valoarea eligibilă a proiectului și valoarea nerambursabilă.

„Realizarea zonei de agrement pe malul râului Suceava este un obiectiv important, urmând să fie amenajate spații de recreere pe 15 hectare de teren, piste de biciclete, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, zonă pentru evenimente și multe altele.

Dacă mâine aprobăm în Consiliul Local, putem demara și procedura de licitație, astfel încât să avem poate un câștigător până se semnează și contractul de finanțare”, a adăugat edilul sucevean.

 

Zona de agrement de 15 hectare, de o parte și de alta a podului peste râul Suceava

Planurile de realizare a unei zone de agrement vizează o suprafață de 155.000 de mp pe malul dinspre Centru al râului Suceava, în zona centrelor comerciale Bazar și Iulius Mall.

Zona din partea stângă (cum se vine dinspre Centru) va fi cu caracter sportiv, cu spații amenajate pentru practicarea de activități sportive precum fitness, aerobic, dar și fotbal sau baschet, conform unor propuneri formulate de consilieri, în plenul ședinței de Consiliu Local. Proiectul prevede un teren pentru gimnastică, cu covor elastic, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de sport – tenis și volei, precum și unul de badminton.

Zona din dreapta va fi dedicată activităților de relaxare și odihnă în aer liber, dar și pentru participarea la activități culturale, în capăt fiind propusă o platformă pentru evenimente. Zona de agrement va fi dotată cu sistem automat de irigații, iluminat public, bănci, coșuri de gunoi și WI-FI gratuit.

Pentru ambele zone sunt prevăzute zone de acces, în principal pietonale, un acces carosabil, de urgență, pe partea dreaptă a podului, precum și numeroase alei principale și secundare, inclusiv una de tip faleză, precum și o pistă de biciclete, cu o lungime de un kilometru.

Valoarea totală a lucrărilor este de 13 milioane de lei – adică 3,3 milioane de euro, perioada de realizare fiind de 22 de luni, din care 15 luni pentru construcție și montaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenajarea zonei de agrement pe malul râului Suceava va scoasă la licitație înainte de obținerea finanțărilor.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenajarea zonei de agrement pe malul râului Suceava va scoasă la licitație înainte de obținerea finanțărilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei