Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 171 (7172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţă

Două focare de rujeolă la Vicovu de Sus şi Capu Codrului, determinate de refuzul părinţilor de a vaccina copiii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două focare comunitare de rujeolă sunt în acest moment în evoluţie în judeţul Suceava. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Liliana Grădinariu, a informat, ieri, printr-un comunicat, că este vorba despre un focar la Vicovu de Sus şi unul la Capu Codrului. „În ambele focare este vorba despre copii nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet, părinţii refuzând vaccinarea sau neprezentându-se la medicul de familie (refuz mascat)”, a arătat dr. Grădinariu. Şeful DSP a menţionat că în ambele localităţi s-au derulat două campanii de vaccinare din uşă în uşă, la Vicovu de Sus fiind vaccinaţi 54 de copii şi la Capu Codrului, 50 de copii.

Alte măsuri aplicate în focare au fost urmărirea contacţilor, educaţie sanitară şi recuperarea tuturor restanţierilor la vaccinare.

Dr. Liliana Grădinariu a mai spus că de la începutul anului până la sfârşitul lunii iunie s-au înregistrat 240 de cazuri de rujeolă, dintre care 101 cazuri în mediul urban şi 139 în mediul rural, repartizate pe următoarele categorii de vârstă: 0-1 ani - 35 de cazuri; 1 an - 15 cazuri; 2 ani - 13 cazuri; 3 ani - 12 cazuri; 4 ani - 12 cazuri; 5-9 ani - 50 de cazuri. La grupa de vârstă 10-14 ani au fost înregistrate 34 de cazuri, ceilalţi pacienţi fiind persoane adulte.

În luna iulie, în primele trei săptămâni s-au înregistrat 61 de cazuri, majoritatea din focarele în evoluţie.

 

200 de pacienţi cu rujeolă au avut nevoie de internare în spital

Din numărul total de cazuri din primele şase luni, 200 de pacienţi au avut nevoie de internare în spital şi 40 au fost izolaţi la domiciliu.

Zonele din judeţ unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri sunt Vicovu de Sus, cu 58 de cazuri (focar comunitar), Câmpulung Moldovenesc - 55 de cazuri, Moldoviţa - 23 de cazuri, Rădăuţi şi Capu Codrului (focar comunitar), cu câte 19 cazuri.

„În contextul creşterii numărului de copii şi adolescenţi diagnosticaţi cu rujeolă în judeţul Suceava, reamintim părinţilor că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această boală extrem de contagioasă. Rujeola este o infecţie virală, care poate evolua cu complicaţii majore, ce pot merge până la deces”, a precizat directorul executiv al DSP Suceava.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi ulterior la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava dispune de stocuri suficiente de vaccin şi reaminteşte populaţiei că acesta este sigur şi conferă imunitate, administrarea după schema corectă scutind copiii de riscul trecerii prin boală şi/sau de apariţia unor complicaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două focare de rujeolă la Vicovu de Sus şi Capu Codrului, determinate de refuzul părinţilor de a vaccina copiii.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două focare de rujeolă la Vicovu de Sus şi Capu Codrului, determinate de refuzul părinţilor de a vaccina copiii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei