Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 145 (7146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Panică la Câmpulung

O ursoaică cu pui se plimbă printre case şi atacă animale şi stupi de albine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii mai multor străzi din municipiul Câmpulung Moldovenesc nu au linişte de câteva zile, după ce o ursoaică însoţită de doi pui a fost văzută de mai multe ori intrând prin livezi şi prin curţi, în căutare de hrană. Primele apariţii ale ursului au fost sesizate prin numărul de urgenţe 112 de vineri, 21 iunie, însă oamenii din zonă spun că animalul a fost văzut în ultima săptămână. Este vorba de o zonă de case din spatele fostei fabrici de încălţăminte din Câmpulung Moldovenesc, în zona de ieşire din municipiu spre Sadova.

Apelurile la 112 au fost făcute pe timpul nopţii, iar la faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi jandarmi. Scenariul s-a repetat în fiecare seară începând de pe 21 iunie, astfel că problema este serioasă. Oamenii au cerut ajutor din zonele Drumul Tătarilor, pârâul Mesteacăn şi strada Giuseppe Verdi. 

Ursoaica a atacat şi ucis până acum o capră domestică aflată în gospodăria unui localnic şi a provocat distrugeri la stupi de albine de pe alte două proprietăţi.

Zona a fost supravegheată de jandarmi şi de poliţişti de la ora 22.00 şi până la 4.30, când a început să se lumineze. Singura măsură pe care au putut să o ia jandarmii şi poliţiştii a fost să facă cât mai mult zgomot, să folosească semnalele acustice şi luminoase, pentru a speria urşii. De o intervenţie pentru tranchilizare nu s-a putut discuta până acum, atât din lipsa logisticii, cât şi din cauza legislaţiei, care prevede un protocol clar în acest sens, doar pentru cazurile deosebite.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat ieri că, având în vedere pericolul real pentru cetăţenii din zonă, Serviciul Patrimoniu din cadrul primăriei a convocat prin adresă, pentru ziua de astăzi, la ora 10.00, câte un reprezentant din partea Gărzii Forestiere Suceava, a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, a Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava. Comisia se va deplasa la faţa locului în vederea evaluării pagubelor produse şi stabilirii măsurilor care trebuie luate.

Dacă ursoaica şi puii şi-au făcut un obicei de a coborî în zona locuită va fi nevoie probabil de o intervenţie pentru tranchilizarea animalelor şi mutarea acestora în alt fond cinegetic. 

Locuitorii din zonă se tem ca ursoaica să nu atace oameni cu care s-ar putea întâlni prin curţi sau livezi. Aceştia spun că nu mai au curajul să iasă din case, cel puţin după lăsarea întunericului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ursoaică cu pui se plimbă printre case şi atacă animale şi stupi de albine.
 Vizualizări articol: 3095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O ursoaică cu pui se plimbă printre case şi atacă animale şi stupi de albine5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei