Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 145 (7146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Universitatea din Suceava

72 de invenţii, prezentate la Târgul Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 18-20 iunie, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a Târgului Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret - ICE-USV (Innovation and Creative Education), care s-a bucurat de un interes deosebit din partea tinerilor cercetători, fiind prezentat un număr record de 72 de invenţii din şase ţări.

Potrivit USV, în cadrul salonului au participat tineri cercetători, doctoranzi şi studenţi reprezentând importante centre de cercetare şi inventică din România (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca; Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi; Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara; Academia Forţelor Terestre Sibiu; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă, sucursala din Cluj-Napoca; Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Tehnică Iaşi; Universitatea din Suceava). Aceştia au prezentat 45 de invenţii, la care s-au adăugat 27 de invenţii reprezentând 12 instituţii din Canada, Coreea de Sud, Polonia, Turcia şi Republica Moldova.

„Evenimentul expoziţional a vizat sporirea interesului tinerei generaţii pentru inovare în toate domeniile cunoaşterii, stabilirea unor punţi de legătură între tineri cu preocupări comune, punerea în valoare a elementelor de inovare şi inventică ce au ca autori tinerii cercetători”, au arătat reprezentanţii USV prin intermediul unui comunicat de presă.

 

11 medalii de aur

Pe durata evenimentului, tinerii cercetători au luat parte şi la o sesiune de prezentări 10-InSTED (10 minutes about Innovation in Science, Technology, Engineering and Design), în cadrul căreia au susţinut prelegeri cercetătorul Cristian Presură, din cadrul Philips Research Eindhoven, profesorul Mihai Dimian, prorector cu activitatea ştiinţifică în cadrul USV, reprezentanţi ai Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi ai companiilor partenere evenimentului.

Dintre lucrările desemnate de juriu pentru premiere, 11 au fost recompensate cu medalie de aur.

Un premiu special al juriului a fost acordat elevilor Mihai Sebastian Gabor şi Gabriel Ungureanu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, pentru proiectul „Minipoliextruder”.

„Manifestarea este susţinută în cadrul proiectului <Excelenţă în cercetare avansată, leadership în inovare şi brevetare pentru dezvoltarea universităţii şi regiunii> – EXCALIBUR, Contractul de finanţare nr. 18PFE/16.10.2018 cu Ministerul Cercetării şi Inovării, Proiect de dezvoltare instituţională – Proiect de finanţare a excelenţei în CDI, Programul 1 - Dezvoltarea sistemului naţional de cercetare-dezvoltare, Subprogramul 1.2 – Performanţă instituţională, Planul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare pentru perioada 2015-2020 (PNCDI III)”, arată USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 72 de invenţii, prezentate la Târgul Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret.
 Vizualizări articol: 1126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
72 de invenţii, prezentate la Târgul Internaţional de Inventică şi Educaţie Creativă pentru Tineret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei