Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 145 (7146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Aventură

Cei cinci humoreni plecaţi în turul ţării cu bicicletele au străbătut deja mai bine de jumătate din traseu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Humorenii care au plecat în turul ţării cu bicicletele au străbătut deja 1.264 de kilometri, mai bine de jumătate din distanţa totală, de circa 2.300 de kilometri. Reamintim că pe 13 iunie, cinci humoreni – Dan Lefter, Bogdan Oproiu, Silviu Muşină, Constantin Volanschi, cu vârste între 45 şi 50 de ani, şi adolescentul Matei Oproiu, în vârstă de 14 ani, au plecat din Gura Humorului într-un tur al României cu bicicletele. Ei sunt însoţiţi şi de Dumitru Grigore, în vârstă de 68 de ani, bunicul lui Matei Oproiu, care conduce o maşină ce transportă toate cele necesare bunei desfăşurări a turului României. Dumitru Grigore, pasionat de bicicletă, a şi pedalat, însă, o parte din traseu, peste 300 de kilometri, maşina fiind condusă în acest timp de Bogdan Oproiu.

Plecarea în cursă a fost pe 13 iunie, la ora 07.00, pe traseul Gura Humorului – Borşa, 126,54 de kilometri. La punctul terminus al traseului din prima zi au ajuns după 13 ore şi 57 de minute, cu un timp total de pedalat de 7 ore şi 36 de minute.

În ziua a doua au plecat tot la ora 07:00 şi ajuns la Săpânţa în jurul orei 18:00, după 113,65 de kilometri parcurşi cu un timp efectiv de pedalat de 5 ore şi 23 de minute.

Ziua a treia a avut ca punct de sosire oraşul Carei, unde au ajuns la 18:25, la 10 ore şi 25 de minute de la plecarea din Săpânţa şi după ce au parcurs 120,8 kilometri, cu un timp total de pedalat de 7 ore şi 15 minute.

Ziua a patra a fost cea mai aşteptată de către grupul de temerari, deoarece a avut ca destinaţie finală municipiul Oradea, unde era planificată o binemeritată pauză de odihnă de o zi. Distanţa Carei – Oradea, de 104,42 kilometri, a fost parcursă în 7 ore şi 37 de minute, cu un timp efectiv de pedalat de 5 ore şi 27 de minute.

Ziua a cincea a fost destinată încărcării bateriilor, humorenii petrecând-o în cea mai mare parte la Parcul acvatic Nymphaea, din Oradea.

Odihniţi şi relaxaţi, au plecat din Oradea în cea de a şasea zi, la ora 07:25, şi după 125,47 de kilometri s-au oprit pentru a înnopta în localitatea Fântânele, din judeţul Arad. Au ajuns aici după 9 ore şi 36 de minute, cu un timp efectiv de pedalat de 6 ore şi 48 de minute.

A şaptea zi a însemnat şi cea mai mare distanţă parcursă până în acel moment, de 166,18 kilometri, dintre Fântânele şi Oraviţa, într-un timp de total de pedalat de 8 ore şi 53 de minute. Din Fântânele au plecat la ora 07:50, iar în Oraviţa au ajuns la ora 22.17.

Ziua a opta a marcat atingerea malului Dunării. Au plecat la ora 09:00 din Oraviţa şi, după 100,74 kilometri, în jurul orei 18:00, s-au oprit la Pensiunea Orizont, pe malul Dunării, cu 7 kilometri înainte de Sviniţa.

În următoarea zi, humorenii au parcurs un superb traseu pe malul Dunării, până la Vânju Mare, traseu care a însumat 117,32 kilometri, cu un timp total de pedalat de 6 ore şi 11 minute.

Ziua a zecea a însemnat călătoria prin Câmpia Română, pe o căldură insuportabilă. Au plecat la 06:30 din Vânju Mare şi după 151,33 de kilometri au ajuns la Bechet. Distanţa a fost parcursă în 9 ore şi 50 de minute, cu un timp efectiv de pedalat de 6 ore şi 11 minute.

Ziua 11 a marcat parcurgerea primei jumătăţi a traseului. Au plecat la ora 08:30 din Bechet şi după alţi 130,55 de kilometri prin Câmpia Română au ajuns, la ora 19:15, la Zimnicea. Timpul efectiv de pedalat a fost unul foarte bun, de 7 ore şi 10 minute, în ciuda căldurii insuportabile.

Ieri seara, humorenii au încheiat cea de a 12-a zi a turului României, după 137 de kilometri parcurşi, de la Zimnicea până la Olteniţa. Au plecat la ora 09.00 şi au ajuns după 11 ore şi 40 de minute, cu un timp efectiv de pedalat de 7 ore şi 19minute.

Starea fizică a temerarilor humoreni este foarte bună, iar starea psihică este excelentă. De-a lungul traseului parcurs până acum nu au existat nici un fel de incidente, singurele probleme fii reprezentate de cele două pene la bicicleta lui Silviu Muşină, care au fost remediate rapid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei cinci humoreni plecaţi în turul ţării cu bicicletele au străbătut deja mai bine de jumătate din traseu.
 Vizualizări articol: 2258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei cinci humoreni plecaţi în turul ţării cu bicicletele au străbătut deja mai bine de jumătate din traseu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei