Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 145 (7146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Lupte la baionetă

Poliţia şi ANAF-ul, ţinute kilometri întregi în spate de o maşină, pentru a asigura scăparea contrabandiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene absolut şocante pentru omul de rând s-au petrecut zilele trecute pe E 85, de la Siret spre Suceava. Şoferul unui autoturism Audi înmatriculat în străinătate a ţinut în spate, la propriu, rulând pe mijlocul drumului, un echipaj de poliţişti şi unul de la ANAF. Urmărirea s-a întins pe kilometri întregi, iar încercările poliţiştilor de a trece de Audi au fost multă vreme în zadar, în condiţiile în care se circula pe timp de zi, traficul fiind aglomerat, iar pericolul unor accidente cu implicarea unor oameni nevinovaţi era iminent.

Urmărirea a fost parţial înregistrată video, iar imaginile pot fi urmărite pe site-ul cotidianului nostru, ataşate la acest material.

 

Depăşiri periculoase şi circulaţie pe contrasens, în plină zi

Din informaţiile noastre (cazul se află încă în anchetă, fugarii nefiind încă depistaţi, astfel că nu vom intra în foarte multe detalii) echipajul de poliţie avea date despre două microbuze suspecte, care ar transporta ţigări de contrabandă, dinspre Ucraina. După ieşirea din Vama Siret, echipajul de poliţie şi cel de la ANAF au plecat după cele două microbuze, numai că imediat a apărut „surpriza”, autoturismul condus de bărbatul care a făcut tot ce i-a fost cu putinţă, fără a ţine cont de riscuri, pentru a-i ţine în spate pe poliţişti.

Avertizările repetate prin staţie „Audi trage pe dreapta” au fost ignorate de şoferul care a făcut numeroase depăşiri peste linia continuă şi a circulat pe contrasens. Pe imagini se poate observa traficul aglomerat, astfel că varianta folosirii armamentului de către poliţişti era deosebit de riscantă şi nu a fost pusă în aplicare. Maşinile suspecte nu au putut fi oprite de poliţiştii care acţionau cu autoturismul Dacia Logan din dotare.

 

Contrabanda cu ţigări, o afacere de mari dimensiuni, care poate duce la pierderea de vieţi 

Pentru cine nu cunoaşte fenomenul este şocant cât de mult se forţează nota în astfel de cazuri, dispreţul contrabandiştilor faţă de lege şi faţă de poliţişti fiind total. Nu este prima dată când poliţiştii sunt obstrucţionaţi în trafic de complici ai contrabandiştilor. 

Nu vrem să facem previziuni sumbre, însă la ritmul în care se merge cu contrabanda cu ţigări se poate ajunge uşor la vieţi pierdute, din ambele tabere. Având în vedere miza afacerilor cu ţigări, de multe ori de ordinul sutelor de mii de euro, din disperare aceştia nu ezită să se izbească cu maşinile în autospecialele de poliţie ori chiar direct în oamenii legii, cum s-a întâmplat în judeţul nostru cu un poliţist de frontieră care a încercat să oprească o maşină suspectă şi s-a ales cu leziuni grave după ce a sărit în ultimul moment din faţa autoturismului condus nebuneşte.

 

Motivele pentru care poliţiştii ezită să folosească armamentul

Referitor la acest caz, comisarul de poliţie Marius Ciotău, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, organizaţia Suceava, a declarat că din punctul său de vedere poliţiştii nu pot fi acuzaţi că nu au tras după maşină, având în vedere ora la care s-a întâmplat evenimentul şi riscurile: „Armamentul nu este întotdeauna o soluţie, riscul era major, iar la cum este legea acum poliţistul poare avea probleme serioase ulterior cu privire la uzul de armă. Este păcat că nici acum, la 30 de ani după ieşirea din comunism, Poliţia Română nu a dotat maşinile de poliţie măcar cu camere video de bord omologate, care să reprezintă probă în instanţă, şi cu ajutorul căreia poliţistul să poată demonstra că a făcut uz de armă legal, conform procedurii”.

După legislaţie, un şofer care nu opreşte la semnalul agentului, cum este cazul de faţă, se alege doar cu o amendă şi cu permisul suspendat 30 de zile, dacă nu are alte abateri ori nu transporta ţigări.

Ofiţerul Marius Ciotău a arătat că problema cu contrabandiştii care nu mai au nici o limită în trafic este resimţită şi mai acut de către colegii poliţişti de frontieră.

Poliţiştii au şi marele dezavantaj legat de maşini. Mai ales cei de la structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava ar trebui să facă faţă la urmăriri cu maşini mult mai puternice, din Daciile Logan de serviciu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia şi ANAF-ul, ţinute kilometri întregi în spate de o maşină, pentru a asigura scăparea contrabandiştilor.
 Vizualizări articol: 10476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţia şi ANAF-ul, ţinute kilometri întregi în spate de o maşină, pentru a asigura scăparea contrabandiştilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei