Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 141 (7142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă definitivă

Pedepse finale majorate pentru hoţii care au dat spargerea cu cel mai mare prejudiciu reclamat din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cazurile de spargere la pont din judeţul nostru cu prejudiciu foarte mare, chiar cel mai mare, cel puţin din prisma reclamaţiei depuse iniţial de păgubit, a fost soluţionat definitiv în instanţă. Cei doi hoţi trimişi în judecată pentru spargerea la pont din casa unui om de afaceri din Zvoriştea au primit pedepse mult mai grele din partea magistraţilor de la Curtea de Apel Suceava, cei care au dat condamnarea finală.

Sergiu Claudiu Plocoşeriu, din Şcheia, a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare (în loc de 3 ani şi 6 luni cât primise la Judecătoria Suceava), în timp ce Marius Gabriel Habas, din Moara, are de executat 5 ani de închisoare (în loc de 3 ani). Primul dintre ei a executat deja o parte din pedeapsă, fiind judecat în stare de arest preventiv.

Pe data de 7 mai 2017, un om de afaceri din satul Buda, comuna Zvoriştea, administrator al unei societăţi de transport marfă, a reclamat căa fost „uşurat” de aproximativ 200.000 de euro, bani pe care îi deţinea în mai multe monede.

Spargerea a fost comisă la pont, în timp ce toţi membrii familiei se aflau la un botez, la Biserica Penticostală din sat. Misiunea hoţilor nu a fost foarte grea, în condiţiile în care banii erau ţinuţi într-un dulap, fără prea multe măsuri de securitate. Ca mod de operare, în acea perioadă au avut loc mai multe furturi cu prejudicii mari comise în timp ce proprietarii erau la biserică. Tot în 2017, numai în noaptea de Înviere, au avut loc două spargeri la pont, dintr-un apartament din Fălticeni şi din casa unui preot din Rădăşeni.

Revenind la cazul de la Zvoriştea, norocul păgubitului, dacă se poate vorbi de noroc în cazul său, este că o cameră video a primăriei i-a surprins pe hoţi la puţin timp după spargere. Pe camere apăreau mai mulţi indivizi.

 

Ridicaţi din aeroport, în timp ce se pregăteau să plece în Germania  

Poliţiştii judiciarişti suceveni au adunat date despre autori, iar pe 19 mai au acţionat faţă de doi dintre ei, care voiau să părăsească ţara. Foarte probabil, nu au mai putut amâna acţiunea pentru a nu-i scăpa pe cei doi din ţară. Este vorba chiar de cei condamnaţi acum.

Sergiu Claudiu Polocoşeriu, în vârstă de 21 de ani, din Şcheia, cunoscut cu antecedente penale în materie de furturi, şi Marius Gabriel Habas, tot de 21 de ani, din Moara, au fost ridicaţi de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se aflau la punctul de verificare pentru o cursă cu destinaţia Germania. Ei au fost ridicaţi atunci în urma unei acţiuni atent pregătite, cu sprijinul unei grupe de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale. Cei doi au rămas singurii autori trimişi în judecată în acest caz.

 

Prejudiciul material reţinut de judecători, 140.000 de lei

Referitor la prejudiciu, instanţa de fond, Judecătoria Suceava, a reţinut că inculpaţii ar trebui să plătească, în solidar, suma de 140.000 de lei, reprezentând prejudiciul material. Aşadar cu mult mai puţin decât a reclamat păgubitul iniţial. Probabil că aceasta a fost suma pe care păgubitul a putut să o justifice.

Referitor la recuperare prejudiciu efectiv până acum, anchetatorii au pus sechestru pe  sume de bani infime în raport de prejudiciu, aproape 7.000 de euro, peste 5.000 de lei şi sume mici în lire sterline.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse finale majorate pentru hoţii care au dat spargerea cu cel mai mare prejudiciu reclamat din Suceava.
 Vizualizări articol: 2978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pedepse finale majorate pentru hoţii care au dat spargerea cu cel mai mare prejudiciu reclamat din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei