Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 141 (7142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Examen naţional

Ministerul Educaţiei vrea să ştie motivele absenţelor de la evaluarea naţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Absolvenţii claselor a VIII-a susţin, în această săptămână, probele evaluării naţionale, examen care le permite admiterea la liceu sau la clasele profesionale.

Marţi, 18 iunie, 6.172 de elevi au participat la prima probă, cea de limba şi literatura română, alţi 414 spunând „pas” acestei testări.

Inspectorul şcolar adjunct Gabriela Mihai, preşedinta Comisiei judeţene a examenului de evaluare naţională, a menţionat că va urmări îndeaproape situaţia absenţilor de la probele de examen, precum şi cauzele neprezentării acestora.

”Au lipsit 414 elevi, unele dintre motivele absentării ne sunt cunoscute, altele mai puţin, dar le vom afla imediat după proba de matematică. Şi Ministerul Educaţiei este interesat de acest lucru şi ne-a pus la dispoziţie o machetă foarte elaborată după care trebuie să analizăm cauzele acestor absenţe. Sunt elevi care au vrut de la început să se înscrie în învăţământul profesional, dar sunt şi nişte situaţii în care copiii au lipsit din cauza unor probleme de sănătate”, a menţionat Mihai în cadrul unei conferinţe de presă.

Cât priveşte diferenţa dintre numărul elevilor înscrişi la evaluarea naţională şi numărul elevilor care au urmat clasa a VIII-a în acest an şcolar, Gabriela Mihai a menţionat că Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava va urmări cazurile elevilor care nu s-au înscris pentru acest examen.

Numărul elevilor înscrişi în clasa a VIII-a în anul şcolar 2018-2019 a fost de peste 7.300, pe când numărul elevilor care sunt aşteptaţi la evaluarea naţională este de 6.586.

„Diferenţa rezultă din numărul de elevi promovaţi la finele anului şcolar.

Au fost corigenţi şi elevi cu situaţia şcolară neîncheiată. Pentru evaluarea naţională s-au putut înscrie elevii care au promovat clasa a VIII-a, aşa prevede metodologia. Vom face o analiză atentă asupra acestui număr de elevi neînscrişi să vedem exact câţi corigenţi avem, câţi elevi sunt cu situaţia neîncheiată, care sunt cauzele obiective pentru care nu s-au înscris”, a mai explicat prof. Gabriela Mihai. 

Următoarea probă a evaluării naţionale (matematică) se va desfăşura astăzi, 20 iunie, iar ultima (Limba şi literatura maternă- pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie.

Pentru limba maternă nu sunt candidaţi în judeţul nostru.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00-20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei vrea să ştie motivele absenţelor de la evaluarea naţională.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educaţiei vrea să ştie motivele absenţelor de la evaluarea naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei