Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 141 (7142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră

Prima zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă, lansată ieri la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia Română, în parteneriat cu Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (EUCPN), EUROPOL şi alte 12 state din Europa, a lansat ieri, 19 iunie, prima zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă, încercând prin aceasta atragerea atenţiei asupra prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe. Prin activităţile propuse în această zi la nivel european, specialiştii în prevenirea criminalităţii recomandă cetăţenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţelele de socializare. De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecaţi de acasă. Selfie-urile sunt şi ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

În România, în primele luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infracţiuni de furt din locuinţe, cu 5,45% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban. În judeţul Suceava, în primele 5 luni ale anului au fost sesizate 234 de furturi din locuinţă, cu 79 mai puţine decât în primele 5 luni din 2018.

Începând de ieri şi până la sfârşitul săptămânii, peste 100 de poliţişti suceveni vor fi angrenaţi în activităţi de prevenire şi informare, în special în mediul rural şi în zonele cu case izolate sau locuite de persoane vârstnice.

O primă activitate s-a desfăşurat la nivelul Secţiei de Poliţie Ipoteşti. Poliţiştii secţiei au mers din casă în casă la persoanele vârstnice, au purtat discuţii cu acestea şi le-au arătat cum pot cădea victime ale furturilor, dar şi cum pot preveni aceste fapte. Un subiect distinct l-a constituit prezentarea modului de operare în cazul furturilor prin împrietenire. Cetăţenii au fost avertizaţi cu privire la pericolele iniţierii unor relaţii de prietenie sau aparent comerciale cu persoane necunoscute care vând diverse obiecte sau prestează anumite activităţi. De multe ori acestea sunt doar pretexte pentru a pătrunde în locuinţe, anexe sau curţi şi a sustrage bunuri sau sume de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă, lansată ieri la Suceava.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă, lansată ieri la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei