Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 141 (7142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizii

Aproape 1.900 de pensionari suceveni au primit bani mai mulţi în urma recalculării pensiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Casei Judeţene de Pensii Suceava, Constantin Boliacu, a anunţat că aproape 1.900 de suceveni au primit sume mai mari de bani în urma recalculării pensiilor. Constantin Boliacu a precizat că la nivelul CJP Suceava există 2.194 de dosare care intră sub incidenţa dispoziţiilor Legii nr. 221/2018 în baza căreia se recalculează pensiile.

Boliacu a spus că până în prezent din numărul total de dosare care beneficiază de recalculare în temeiul Legii nr. 221/2018, au fost efectiv recalculate 1.862 de dosare, adică 85%. El a reamintit că recalcularea drepturilor de pensie aflate în plată, în temeiul dispoziţiilor Legii nr.221/2018, îi vizează pe pensionarii care au beneficiat de majorarea prevăzută la art. 169^1 şi care până la data de 31 decembrie 2015 au avut drepturi stabilite sau recalculate prin utilizarea unui stagiu de cotizare mai mic decât cel general, datorită unor reglementări cu caracter special sau a dispoziţiilor unor  hotărâri judecătoreşti.

Directorul CJP Suceava a spus că de recalculare beneficiază și pensionarii cu drepturi deschise între 1 ianuarie 2011 şi data intrării în vigoare a Legii nr. 221/2018 şi care au desfăşurat un număr determinat de ani în condiţiile speciale prevăzute la art. 30 alin. 1, literele d, e şi f din Legea nr. 263/2010, respectiv personalul navigant din aviaţia civilă ale cărui locuri de muncă se încadrează în condiţii speciale, cei cu activitate desfăşurată în subteran la construcţii hidrotehnice de tuneluri, de galerii, precum şi cei care au lucrat în centrale electrice subterane, la exploatări din cariere prin tuneluri şi galerii, personalul care a asigurat siguranţa circulaţiei, cei care au îndeplinit funcţia de mecanic de locomotivă şi automotor, mecanic ajutor şi mecanic instructor, cei cu activitate desfăşurată la forajul sondelor de ţiţei şi gaze, personalul de la furnale, precum și cei care au avut profesii din activitate artistică ale căror locuri de muncă se încadrează în condiţii speciale etc. Constantin Boliacu a mai declarat că drepturile de pensie se recalculează şi se plătesc de la data de 1 octombrie 2018, indiferent de data emiterii deciziei de recalculare. Data de finalizare a operaţiunii de recalculare, potrivit legii, este 30 septembrie 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.900 de pensionari suceveni au primit bani mai mulţi în urma recalculării pensiilor.
 Vizualizări articol: 1885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aproape 1.900 de pensionari suceveni au primit bani mai mulţi în urma recalculării pensiilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei