Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 65 (7066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Cruci, wc-uri și deșeuri din construcții, aruncate pe malul Siretului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuri frumoase, dar sufocate de deșeuri – aceasta este realitatea cu care ne confruntăm atât în păduri, pe marginile apelor, pe dealuri și câmpii, chiar și acolo unde acestea au statut de rezervații naturale protejate.

Un exemplu semnalat recent de cei care postează pe pagina de socializare „Locuri frumoase” este cel al mormanelor de gunoaie aruncate pe malul râului Siret, în localitatea suceveană Grămești, la doar cinci minute distanță de Barajul Rogojești.

Imaginile dezolante dezvăluie o altă față a României, cea în care deșeurile sunt aruncate cu nesimțire și tupeu în zona cursurilor de apă, fără ca responsabilii să fie vreodată trași la răspundere.

Bucăți de cruci, vase de WC, haine uzate, pungi, deșeuri din sticlă și metalice, dar și numeroase mormane de deșeuri din construcții – plăci de azbociment, bucăți de BCA și cărămizi, saci cu tencuială și multe alte gunoaie sufocă lunca râului Siret, transformând o zonă care arăta foarte bine când este înverzită, într-o groapă de gunoi insalubră.

Un alt exemplu este cel al pădurii tinere de pe malul râului Suceava, lângă podul de cale ferată de la Costâna, o zonă de agrement căutată de multă lume în timpul verii, unde pe lângă sute de doze de energizante și PET-uri lăsate în urma întâlnirilor dintre tineri care degeaba au învățat la școală de ecologie, mai nou, au început să apară și alte deșeuri, aruncate de cei care locuiesc în zonă.

Paturi și canapele vechi se descompun acum în natură, printre sticle și doze metalice, în vreme ce în alte zone au apărut și cauciucuri uzate. De toate pentru toți.

Iar cum la noi, oriunde se găsește un prost să arunce gunoiul în natură, imediat se găsesc alții care să-i urmeze exemplul, în loc să avem zone în care să ne plimbăm, să ne relaxăm și să ne bucurăm de priveliști, vom avea curând doar gropi de gunoi ignorate de autorități (de multe ori cu bună știință), eventual și surse de infecții și poluare pentru cursurile de apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cruci, wc-uri și deșeuri din construcții, aruncate pe malul Siretului.
 Vizualizări articol: 1896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cruci, wc-uri și deșeuri din construcții, aruncate pe malul Siretului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei