Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 65 (7066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pregătiri

Antramicons și General Construct concurează pentru modernizarea secţiei Boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două firme din Suceava, Antramicons Pojorâta și General Construct, s-au înscris la licitaţia pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a pavilionului Boli infecţioase, al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că au fost verificate și admise ofertele tehnice și financiare ale celor două firme și până la sfârșitul săptămânii „se vor face comunicările cu firma câștigătoare”. „Ambele firme sunt de prestigiu și au executat lucrări de cea mai bună calitate la spital. Nu poate fi decât o satisfacţie că lucrarea va fi executată în timpul prevăzut în contract și la calitatea cerută”, a afirmat Vasile Rîmbu.

Dacă nu vor exista contestaţii, lucrările vor începe luna viitoare, termenul de execuţie fiind de 6 luni.

Reabilitarea pavilionului în care funcţionează secţia Boli infecţioase va începe cu efectuarea unor lucrări de consolidare, cu cămăşuirea pereţilor exteriori ai subsolului, hidroizolaţia şi termoizolaţia acestora, se vor face subzidiri interioare, după care se vor practica goluri suplimentare pentru uşi de acces şi se vor mări ferestrele. Clădirea a fost construită şi finalizată în anul 1893, nu dispune de un sistem adecvat de preluare şi dirijare a apelor rezultate din precipitaţii, astfel că au apărut infiltraţii la demisol și a fost afectată tencuiala exterioară. ”Intenţia noastră este să amenajăm acest spaţiu în stilul cel mai modern din punctul de vedere al asigurării circuitelor funcţionale, conform cerinţelor actuale, cu circuite separate pentru pacienţii adulţi şi pentru copii. Vrem să fie asigurate condiţiile optime de siguranţă şi de confort pentru activitatea medicală”, a spus Rîmbu.

De asemenea, vor fi realizate instalaţiile de fluide medicale, se vor reabilita  instalaţiile sanitare, termice şi de climatizare și cele de hidranţi interiori și în clădire va fi instalat un ascensor pentru transportul pacienţilor de la ambulatoriul situat la primul nivel la nivelurile superioare ale pavilionului.

Modernizarea secţiei Boli infecţioase include și dotarea spaţiului cu mobilier specific activităţii medicale, mobilier pentru vestiarele personalului, paturi şi noptiere, dulapuri pentru medicamente, targă mobilă, cărucioare pentru transport materiale, măsuţe de tratament, EKG, scaune pentru sala de aşteptare, computere, birouri, scaune, fişete etc.

Costul total al investiţiei este estimat la aproximativ 5,75 de milioane de lei. Lucrările vor începe cu finanţare asigurată de Consiliul Judeţean Suceava și vor fi finalizate cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, din programul destinat intervenţiilor asupra clădirilor cu destinaţie medicală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antramicons și General Construct concurează pentru modernizarea secţiei Boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antramicons și General Construct concurează pentru modernizarea secţiei Boli infecţioase a Spitalului de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei