Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 65 (7066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Ziua Internaţionala a Francofoniei, marcată la Biroul Francez

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare an, în ziua de 20 martie, 80 de ţări şi guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, sărbătoresc Ziua Internaţională a Francofoniei.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Francez, „este ocazia pentru o pledoarie în favoarea multilingvismului, a descoperirii tradiţiilor şi culturilor diferite, un prilej pentru a pune în valoare bogăţia, diversitatea francofoniei culturale şi pentru a creşte atractivitatea acesteia în lume. Ca urmare, peste tot au loc întâlniri cu artişti şi scriitori, conferinţe, ateliere şi spectacole care ilustrează vitalitatea limbii franceze şi diversitatea formelor de expresie”.

Miercuri, 20 martie 2019, ora 17:00, la Biroul Francez, micii francofoni vor repeta lexicul casei şi vor învăţa verbul „être” prin diverse jocuri şi activităţi propuse de Mariana Şovea şi de Maxence Caron.

Începând cu ora 18:00, sucevenii sunt invitaţi la lansarea cărţii „Theodor Cazaban ou la révolte silencieuse”, de Gina Puică, şi a revistei „Rythmes, couleurs et paroles francophones”, nr. 1/2018. Evenimentul se va bucura de participarea Elenei Brânduşa Steiciuc şi a Marianei Şovea, de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, a lui Constantin Severin, scriitor şi pictor, a lui Maxence Caron, lector de franceză la Universitatea „Ştefan cel Mare”/Biroul Francez, care vor prezenta cartea şi revista menţionate.

La ora 19:00, participanţii la aceste activităţi sunt invitaţi să schimbe impresii şi gânduri în jurul unui „pot francophone”. Intrarea este liberă.

„Judeţul Suceava, care ocupă locul I în ţară din punctul de vedere al numărului de elevi care învaţă limba franceză şi este unic în lume prin proiectul <Francofonia în comunitate>, se integrează perfect în contextul plurilingvismului francofon”, au mai transmis cei de la Biroul Francez.

Programul săptămânal şi toate evenimentele organizate de Biroul Francez sunt anunţate pe pagina de facebook: www.facebook.com/biroulfrancez.casaprieteniei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Internaţionala a Francofoniei, marcată la Biroul Francez.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Internaţionala a Francofoniei, marcată la Biroul Francez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei