Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 54 (7055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activitate intensă

Sancţiuni de 343.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Suceava într-o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În decurs de numai o săptămână, în intervalul 25 februarie – 3 martie 2019, Garda Forestieră Suceava a avut o activitate susţinută de verificare a respectării regimului silvic pe raza judeţului Suceava, care s-a soldat cu aplicarea de sancţiuni în valoare de 343.000 de lei.

Pe lângă controalele în exploatările forestiere sau în cantoanele silvice, s-au efectuat controale privind circulaţia materialelor lemnoase pe drumurile publice şi la operatorii economici care prelucrează/depozitează/comercializează material lemnos.

În total, s-au identificat 25 de cazuri de încălcare a legislaţiei în vigoare, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 102.000 de lei.

În afară de lemnul confiscat fizic, s-au confiscat valoric aproape 200 mc de lemn rotund şi 186 mc cherestea răşinoase, cu o valoare de 241.000 de lei.

Majoritatea controalelor care au vizat operatori economici au fost efectuate împreună cu poliţiştii suceveni, în cadrul planurilor de acţiune comune.

Un caz deosebit a fost constatat de delegaţii Gărzii Forestiere Suceava la un operator economic din Brodina, care a semnat reprimirea unei partizi la sfârşitul anului trecut, fără a fi consemnat stocul de lemn rămas în partida respectivă.

Ulterior reprimirii partizii, a transportat materialul lemnos din pădure în depozit. Doar că, în cazul acesta, legile în vigoare consideră lemnul fără provenienţă legală, astfel încât s-a impus confiscarea cantităţii de 77,7 mc lemn rotund răşinoase, cu o valoare estimată la 19.036 de lei. Pentru expedierea de material lemnos fără provenienţă legală a fost aplicată şi o amendă de 5.000 de lei.

„Repetăm recomandarea ca operatorii economici forestieri să fie foarte atenţi la documentaţiile legate de autorizarea, predarea şi reprimirea partizilor forestiere, la întocmirea avizelor de însoţire a materialului lemnos, pentru că un lemn pe care îl consideră recoltat legal la un moment dat îşi poate pierde provenienţa legală prin nerespectarea obligaţiilor impuse de legislaţia în vigoare”, a precizat inspectorul-şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni de 343.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Suceava într-o săptămână.
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni de 343.000 de lei aplicate de Garda Forestieră Suceava într-o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei