Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 54 (7055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Un gând bun de mărţişor”

Preşcolari din Suceava, Botoşani şi Iaşi oferă mărţişoare confecţionate de ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru al patrulea an consecutiv, preşcolarii din 44 de grădiniţe din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, în colaborare cu Asociaţia Kult-Art Suceava, au confecţionat împreună cu profesorii, educatoarele şi părinţii mărţişoare pe care au scris urări şi mesaje izvorâte din inocenţa vârstei. Cei 5.507 preşcolari participanţi, îndrumaţi de 365 de cadre didactice, vor oferi mărţişoarele cetăţenilor din oraşele şi localităţile participante, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a campaniei interjudeţene ,,Un gând bun de mărţişor”.

Potrivit coordonatoarei campaniei, prof. Cristina Dascaliuc, de la GPP ,,ABC” Suceava, mărţişoarele oferite de preşcolari sunt însoţite, aşa cum spune şi titlul, de „gânduri bune”. Ele vor fi oferite trecătorilor, cetăţenilor care se vor afla în instituţiile publice, elevilor şcolilor apropiate instituţiilor preşcolare, clienţilor de bănci şi centre comerciale aflate în proximitatea grădiniţelor.

„Campania urmăreşte formarea în rândul preşcolarilor, cât şi în rândul adulţilor, a unor comportamente prosociale, menite să ducă la stimularea sentimentelor de apreciere, de respect al comunităţii faţă de ideea de a dărui, de sensibilitate, de empatie a preşcolarilor faţă de adulţi. Dorim să întipărim în mintea preşcolarilor că un gest frumos, un gând bun, aşa cum spune şi numele campaniei, nu necesită decât puţină muncă, bunăvoinţă şi bucuria de a dărui. Sperăm că cetăţenii care au avut sau vor avea onoarea să primească tradiţionalul mărţişor şi un surâs inocent de copil să se oprească un moment din drumul lor şi să primească darul simbolic. Cei 5.507 preşcolari au pus alături de mărţişor suflet, şi-l dăruiesc în comunitatea în care s-au născut, căreia îi aparţin şi pe care o respectă”, a mai adăugat Cristina Dascaliuc.

În campanie s-au implicat: din Suceava – grădiniţele ,,ABC”, „Gulliver “, „Ţăndărică”, „Aşchiuţă”, „Albinuţa”, „Prichindel”, „1-2-3”, Obcini, „Piticot”, „Neghiniţă”, Nr. 5, „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, Nr. 6, “Maria Montessori”; din Rădăuţi - grădiniţele “Prichindelul”, „Micul Prinţ”, „Pinocchio”, „Sfânta Treime”, ”Albinuţa“; din Fălticeni - grădiniţele „Scufiţa Roşie“, ”Pinocchio”, ”Lizuca”, ”Licurici”, ”Dumbrava Minunată”; din Gura Humorului - „Lumea copilăriei”, ”Paradisul Piticilor”, ”Căsuţa Piticilor”; din Moldoviţa – “Isteţel”, Argel; Grădiniţa “Luminiţa” Siret; Grădiniţa Nr. 1 Cajvana; Grădiniţa Nr. 1 Ipoteşti; Grădiniţa Nr. 1 Drăguşeni; din Râşca – grădiniţele Nr. 1 şi Slătioara; Grădiniţa ,,Dumbrava Minunată” Dumbrăveni; Grădiniţa Pleşeni Vultureşti; din Dorohoi, Botoşani – grădiniţele „Albă ca Zăpada”, “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Nr. 4, Nr. 10, Nr. 6, Nr. 8; din Iaşi – Grădiniţa “Sfântul Sava”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşcolari din Suceava, Botoşani şi Iaşi oferă mărţişoare confecţionate de ei.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşcolari din Suceava, Botoşani şi Iaşi oferă mărţişoare confecţionate de ei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei