Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 54 (7055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Cătălin Miron: „19.570.111 lei, ultima <fraudă legală> a primarului Nistor Tatar”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local PNL de Rădăuţi Cătălin Miron a ţinut să tragă un semnal de alarmă despre modul în care o parte dintre aleşii locali, de la PSD, PMP şi UPR, în frunte cu primarul Nistor Tătar, acoperă fraude de milioane de euro. Cătălin Miron s-a referit la o datorie istorică, de 19.570.111 lei, pe care SC Servicii Comunale SA Rădăuţi o avea de achitat către bugetul administraţiei locale, datorie care a fost ştearsă pur şi simplu prin votul unora dintre consilierii locali.

„Timp de trei ani, funcţionarii publici din Primăria municipiului Rădăuţi nu au avut timpul necesar  să formuleze o acţiune de chemare în judecată a SC Servicii Comunale SA în vederea recuperării sumei de 19.570.111 lei. Când într-un sfârşit se formulează acțiunea de chemare în judecată, primarul Nistor Tatar secretizează nu doar cererea de chemare în judecată, ci şi toate probele şi înscrisurile depuse la dosar. Astfel, se emite dispoziția nr. 701 din 19.09.2016 care stabileşte că documentaţiile privind promovarea şi susţinerea în instanțele de judecată a intereselor Consiliului Local sunt secrete de serviciu”, a arătat Cătălin Miron.

Acesta a spus că ştergerea datoriilor pe care le avea SC Servicii Comunale SA către bugetul local reprezintă un adevărat sabotaj la adresa rădăuţenilor. Pentru că nu au fost de acord cu această ştergere a datoriilor, Cătălin Miron şi colegii liberali din Consiliul Local Rădăuţi au refuzat să participe la vot, pe care l-au considerat „cinic şi mârşav”.

„Fără existenţa vreunei propoziții care să justifice ştergerea datoriei istorice din bugetul local a sumei de 19.570.111 lei datorată de SC Servicii Comunale SA, consilierii locali PSD, PMP şi UPR, care-l sprijină pe primarul Nistor Tatar, au votat proiectul iniţiat de acesta. În faţa acestei butaforii juridico-economice, consilierii locali PNL au refuzat să participe la vot. Dacă o firmă privată face evaziune fiscală de 4,5 milioane de euro, toată conducerea firmei este arestată, dar când dispare jumătate din bugetul local, în condiţii de crimă organizată, nu se întâmplă nimic. Preocupările reale ale primarului  Nistor Tătar sunt străine de interesul rădăuţenilor, de modernizare a oraşului. Consilierii locali de la PSD, PMP şi UPR care-l sprijină pe primar, dar şi Nistor Tatar în mod particular, se gândesc doar la beneficiul propriu, pentru că altfel nu se poate explica votul în orb acordat acestui proiect care jefuieşte bugetul local”, a concluzionat Cătălin Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Miron: „19.570.111 lei, ultima a primarului Nistor Tatar”.
 Vizualizări articol: 2667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 16 voturi
Cătălin Miron: „19.570.111 lei, ultima a primarului Nistor Tatar”5.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei