Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 54 (7055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Dumitru Mihalescul: „De ce în România nu se construieşte atunci când economia creşte?”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul afirmă într-o declaraţie politică că PSD a făcut public recent un raport prin care şi-a propus să se laude cu progresele deosebite ale economiei României, progrese care s-ar datora, chipurile, priceperii lor de a guverna ţara. Acel material care a circulat în spaţiul public a avut şi câteva lucruri adevărate în el, puţine, ce-i drept, susţine deputatul PNL. De pildă, explică acesta, un lucru adevărat este că PSD a recunoscut, pentru prima dată, că se află la conducerea ţării din aprilie 2012, de la căderea guvernului Ungureanu, după ce lipsise de la guvernare numai doi ani.

Un alt lucru adevărat, după cum a precizat Mihalescul, este acela prin care PSD recunoaşte că a guvernat extrem de profitabil pentru clientela de partid şi în anul 2016, atunci când, deşi Cioloş era premier, la conducerea tuturor structurilor statului român s-au aflat membri de partid ai PSD.

Parlamentarul mai spune că trebuie apreciată sinceritatea PSD-iştilor atunci când vorbesc despre creşterea spectaculoasă a veniturilor, care a fost mai mică decât creşterea preţurilor, dar şi atunci când recunosc că în şapte ani ţara a fost îndatorată cu peste 110 miliarde de lei, care nu se ştie pe ce s-au cheltuit. Mai mult, oricine ar inventaria anii petrecuţi de PSD la guvernarea ţării s-ar îngrozi, a declarat Mihalescul. „Din cei 29 de ani care au trecut de la căderea comunismului PSD s-a aflat la putere 22 de ani, iar din unele structuri ale statului ei nu au ieşit niciodată. Paradoxal este faptul că un partid care a guvernat atât de mult timp România nu a lăsat în urma sa nimic tangibil, nici un proiect consistent, nici o construcţie durabilă, ci doar improvizaţii, cârpeli şi datorii mai mari”, a mai menţionat Dumitru Mihalescul.

 

Mihalescul: „Câte proiecte noi pentru autostrăzi au fost făcute? Nici unul!”

Deputatul Mihalescul arată că românii au tot dreptul să fie nemulţumiţi că în România nu sunt spitale noi, că şcolile sunt la fel de învechite, că autostrăzile mult aşteptate întârzie să apară, iar drumurile naţionale sunt pline de gropi şi extrem de periculoase. Conform deputatului PNL, este şi normal să se întâmple acest lucru atâta vreme cât PSD, ori de câte ori a guvernat, a risipit toată agoniseala făcută de alţii şi nu a construit nimic pentru generaţiile viitoare. Dumitru Mihalescul a declarat: „Nu o să mă întorc în timp nici în anii 90 şi nici în perioada lui Adrian Năstase. Haideţi să vedem de ce a fost în stare PSD în ultimii şapte ani de când guvernează nestingherit şi de când are aproape toată puterea şi toate instituţiile subordonate. Câte proiecte noi pentru autostrăzi au fost făcute? Nici unul! Deci, în şapte ani, nici măcar un proiect nu au fost în stare să întocmească. Câte spitale noi s-au construit? Nici unul! În şapte ani, din opt spitale regionale s-a ajuns la trei, ca până la urmă, în anul 2019 să nu mai fie nici măcar vreunul în stadiu de proiect”.

Deputatul liberal mai spune că, chiar dacă nu s-a construit nimic major în România, ţara este tot mai îndatorată, împrumuturile tot mai scumpe, iar creşterea economică nu este folosită pentru modernizarea ţării. „Vă întrebam la început de ce în România nu se construieşte atunci când economia creşte? Este simplu. Ori de câte ori România s-a aflat în situaţii economice favorabile, la guvernare s-a aflat PSD! Dimpotrivă, ori de câte ori România a traversat momente dificile, partidele de dreapta au demonstrat responsabilitate şi au scos ţara din criză, fie că este vorba de sfârşitul anilor 90, fie de criza 2008-2010. Să sperăm că PNL va avea şansa să guverneze în perioadă de creştere economică şi să demonstreze că atunci când îţi merge bine, trebuie să faci investiţii şi să construieşti, ca să poţi pune economia şi populaţia la adăpost de vremurile rele”, a încheiat deputatul PNL Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Mihalescul: „De ce în România nu se construieşte atunci când economia creşte?”.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Dumitru Mihalescul: „De ce în România nu se construieşte atunci când economia creşte?”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei