Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 54 (7055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Resurse pentru Educaţie

Cursurile de formare pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar din municipiul şi zona Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare (CRED) din Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” Fălticeni s-au desfăşurat în perioada 28 februarie - 1 martie cursurile de formare pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar din municipiul şi zona Fălticeni cu tema „Abordări curriculare integrat-creative”. Cursurile, iniţiate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, fac parte din Programul judeţean de dezvoltare  profesională a cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi au fost iniţiate de inspectorul şcolar pentru Educaţie Timpurie, prof. Daniela Răileanu, şi au fost susţinute de formatorii Andreia PetcuşiCorina Pişta, de la Asociaţia „Learning by Teaching” Bucureşti.

În cele două zile au fost prezentate strategii de aplicare integrat-creativă a conţinuturilor curriculumului preşcolar, cu accent pe metode care sporesc potenţialul intelectual al copiilor, prin angajarea lor la un efort personal în actul învăţării şi care se finalizează cu o eficienţă formativă maximală.

Prof. Adriana Samson, coordonator CRED Fălticeni, ne-a spus: „O secvenţă a cursului a constat în prezentarea unei activităţi demonstrative cu preşcolarii, susţinută la Muzeul Apelor <Mihai Băcescu>, unde s-a arătat faptul că muzeul poate deveni un loc atractiv nu doar pentru o vizită, ci şi pentru ateliere de lucru cu preşcolarii. <ŞTIM – cicluri de viaţă şi circuite în natură> s-a materializat într-o multitudine de situaţii de învăţare: lectură, observare disecţie, experiment, utilizarea lupei în observarea părţilor componente, a organelor interne la peşte, plutirea corpurilor, observarea peştilor din acvarii, a ecosistemelor, activităţi de joc şi mişcare, cântec, abilităţi practice, frământări de limbă, comunicare, per ansamblu - bucuria şi plăcerea de a învăţa în medii şi  contexte variate. Experimentul a avut o deosebită valoare formativă. Copiii au fost puşi în situaţia de a explora şi a descoperi elemente cheie în procesul de formare a capacităţilor şi atitudinilor de învăţare. Joaca educativă prin experimente ştiinţifice a concentrat atenţia şi starea de bine a preşcolarilor, astfel încât intelectul lor să fie pregătit să absoarbă informaţiile de bază în primii ani de şcoală”.

Profesionalismul formatorilor, creativitatea şi ingeniozitatea de care au dat dovadă au condus la însuşirea de către cadrele didactice participante la cursuri a unor repere clare de organizare a conţinuturilor învăţării în manieră integrată, a unor strategii inovative deînvăţare a copilului mic prin explorări şi experienţe în situaţii de joc, prin adaptarea conţinuturilor învăţării la realitatea cotidiană, precum şi la preocupările, interesele, înclinaţiile şi aptitudinile copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursurile de formare pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar din municipiul şi zona Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursurile de formare pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar din municipiul şi zona Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei