Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

2 februarie 2019

Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată de APM Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, în parteneriat cu Asociația EUDEMOS, organizează, vineri, 01 februarie 2018, la ora 10.00, la sediul din municipiul Suceava, strada Bistriţei nr. 1A, o masă rotundă cu tema “Zonele umede din județul Suceava și valorificarea acestora”.

La acţiune sunt invitați reprezentanţi ai unor instituții publice, agenți economici, instituții de învățământ și organizații neguvernamentale care activează în domeniul mediului.

Tema pentru  Ziua Mondială a Zonelor Umede – 2 februarie 2019 este “Zonele umede și schimbările climatice”.

„Această temă este selectată pentru a sensibiliza publicul cu privire la valorile și beneficiile zonelor umede și pentru a promova conservarea și utilizarea înțeleaptă a acestora în contextul actual al schimbărilor climatice.

Zonele umede pot fi vulnerabile la schimbările climatice, fiind afectate de schimbările de temperatură, precipitații, creșterea nivelului mării și evenimentele extreme. Ele pot juca un rol important în atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la acestea, prin captarea și stocarea carbonului pentru a reduce gazele cu efect de seră și asigurarea rezistenței la pericole precum inundațiile, intensitatea furtunilor și creșterea nivelului mării”, a declarat directorul executiv al APM Suceava, Vasile Oșean.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 2 februarie, cât și aspecte privind zonele umede din județul Suceava care sunt arii naturale protejate.

Reprezentanții agenților economici vor prezenta aspecte legate de valorificarea resurselor din zonele umede din județul nostru.

Invitații instituțiilor de învățământ și ai ONG-urilor vor prezenta proiecte derulate în domeniul protecției mediului pe componenta educației ecologice și dezvoltării durabile.

Mesajul pe care organizatorii acțiunii vor să-l transmită este acela de a proteja zonele umede, deoarece aceste suprafețe, aparent neînsemnate, au un rol deosebit de important în atenuarea efectelor schimbărilor climatice.         

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată de APM Suceava.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată de APM Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei