Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Căutați de poliție

Cinci suceveni condamnați, dați în urmărire generală. Vedeta listei este „Băse”, aflat a doua oară pe lista urmăriților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și-a actualizat lista de urmăriți general cu mai multe nume din județul nostru. Este vorba de cinci bărbați condamnați definitiv pentru diferite infracțiuni pe parcursul anului 2018, dar care nu au fost de găsit, după toate probabilitățile fiind plecați din țară. Întâmplător sau nu, toți cei cinci sunt din localități aflate în zona Rădăuți.

Dintre cei cinci, cel mai cunoscut este Ruben Ursulean, în vârstă de 28 de ani, zis „Băse”, din comuna Brodina. În luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Suceava a emis pe numele său mandatul de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare, într-un dosar de constituire de grup infracțional organizat și trafic de migranți. 

 

Urmărit general cu repetiție, în același dosar

Ruben Ursulean a fost acuzat că a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Cernăuţi-Viena. Pentru fiecare migrant traficat se percepea suma de 4.000-4.500 de dolari, bani care se împărţeau între membrii şi sprijinitorii grupului, în funcţie de poziţia şi aportul fiecăruia.

Conform anchetei procurorilor de la DIICOT – Serviciul teritorial Suceava, au fost racolate, găzduite şi transportate de pe raza judeţului Suceava şapte grupuri de migranţi, compuse din 31 de persoane. Capii reţelei erau din Ucraina şi Republica Moldova, membrii suceveni având rol de tranzitare a migranţilor pe teritoriul României. Migranţii identificaţi de procurori proveneau din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria.

Ruben Ursulean nu este la prima experiență de urmărit general. Tot în acest dosar, el a fost arestat preventiv timp de câteva luni, după care a fost pus în libertate, sub control judiciar. Principala interdicţie pe care o avea acesta era de a părăsi localitatea de domiciliu, însă acesta a încălcat-o. În august 2016, Ruben a fost identificat și reținut pe teritoriul Spaniei, fiind extrădat și băgat în arest, în  baza unui mandat de arestare în lipsă. Ulterior, pus în libertate pe timpul procesului, Ursulean a încălcat din nou interdicțiile și a reușit să fugă.

 

Restul sucevenilor dați în această săptămână în urmărire generală

Alți urmăriți general cărora Poliția Română încearcă să le dea de urmă sunt Alin Andrei Ilică, în vârstă de 24 de ani, din comuna Volovăț, condamnat de anul trecut la pedeapsa de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier, în stare de recidivă (mai exact conducere fără permis), Călin Huțanu, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Rădăuți, condamnat la finele anului trecut la 2 ani de închisoare pentru delapidare, Costică Sofian, în vârstă de 38 de ani, din Bilca, care are de executat un an, o lună și zece zile de închisoare pentru infracțiuni la regimul silvic și Gheorghe Nuțu, din comuna Satu Mare, pe numele căruia figurează un mandat din iulie 2018, având de executat 250 de zile închisoare, pentru abandon de familie.

În încercarea de a afla date despre locațiile în care se află urmăriții general, Poliția Română le-a făcut publică fotografia și a făcut apel la cetățenii care pot oferi informații. Nu este exclus ca dintre cei condamnații unii nici să nu știe că sunt căutați pentru executarea unei pedepse,  mai ales dacă sunt plecați de mulți ani din țară și au fost judecați în lipsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci suceveni condamnați, dați în urmărire generală. Vedeta listei este „Băse”, aflat a doua oară pe lista urmăriților.
 Vizualizări articol: 6258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Cinci suceveni condamnați, dați în urmărire generală. Vedeta listei este „Băse”, aflat a doua oară pe lista urmăriților4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei