Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere

Consiliul Judeţean Suceava a premiat, ieri, elevii olimpici din judeţ cu peste 23.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Palatul Administrativdin municipiul Suceava s-a umplut, ieri, cu elevii studioşi ai şcolilor din judeţ, însoţiţi de profesorii care i-au îndrumat pe drumul spre performanţă.

Consiliul Judeţean Suceava a oferit premii în bani elevilor, echipelor şi cadrelor  didactice din judeţul Suceava care au obţinut premii şi medalii la olimpiadele internaţionale, naţionale şi judeţene, în anul 2018. Suma totală alocată din bugetul judeţului a fost de 110.000 de lei, adică peste 23.000 de euro.

Sala de festivităţi "Ştefan cel Mare", cu 200 de locuri, s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei 268 de elevi, 31 de cadre didactice şi membrii celor trei echipe premiate. La eveniment au fost de asemenea prezenţi şi directorii celor 55 de unităţi şcolare de unde provin laureaţii. Premiile pentru cei cinci olimpicii internaţionali, stabilite conform regulamentelor Ministerului Educației, au fost:David Cornel Turturean, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Astrofizică și Astronomie (concurs mondial) -10.000 de lei, Eduard Valentin Dumitrescu, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Informatică (concurs balcanic) – 700 de lei, Teodora Iuliana Juncu, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Limbă franceză (concurs european) – 700 lei, Paul Florin Rebenciuc, medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie (concurs mondial)  - 7.500 lei și Ana Maria Aioanei, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Elenistică (concurs regional) – 600 lei. Premiile pentru olimpiadele internaționale de nivel mondial suntde 10.000 de lei pentru medalia de aur, 7.500 de lei pentru medalia de argint şi 5.000 de lei pentru bronz. Profesorii îndrumători ai olimpicilor internaţionali au fost răsplătiţi cu 3.000 de lei pentru elevi cu medalia de aur, 2.000 de lei pentru cei cu argint şi 1.000 de lei pentru bronz (concursuri de nivel mondial).

Premiile pentru cei 86 de elevi care au obţinut medalii la olimpiadele naţionale au fost de 500 de lei pentru locul I, 400 de lei pentru locul II şi 300 de lei pentru locul al III-lea. Premii în bani au primit profesorii îndrumători ai elevilor care au obţinut locul I, câte 300 de lei.

Alţi 177 de elevi care s-au clasat pe locul I la olimpiade judeţene au primit premii de câte 200 de lei. Cele 55 de şcoli de la care provin elevii medaliaţi au fost răsplătite cu Diplome de excelenţă.

 

Elevii premiaţi, sfătuiţi de Flutur să-şi caute modele în altă parte decât în mediul politic românesc

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat impresionat de numărul mare de elevi care fac performanţă la concursurile şcolare şi a spus că apreciază că „în acest colţ de ţară este un asemenea izvor de inteligenţă”. „Sper că voi veţi fi cei care vor contribui la modernizarea adevărată a României”, le-a spus Flutur elevilor, arătând că, din păcate, societatea românească de astăzi este săracă în modele pentru ei, mai ales în mediul politic.

Unul dintre elevii premiaţi, David Turtureanu, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie, şi-a exprimat speranţa că „iniţiativa de a premia olimpicii se va repeta” şi în anii următori şi a spus că este fericit că administraţia judeţeană, comunitatea recunosc şi răsplătesc şi financiar efortul elevilor.

Cuvinte de apreciere pentru demersul Consiliului Judeţean Suceava au avut şi profesorii Petru Crăciun, Sorin Golda şi Laura Ciurari, precum şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr.

După înmânarea diplomelor şi discursuri, elevii şi profesorii au fost invitaţi la cele şapte casierii organizate în două săli de conferinţă, pentru operativitate, ca să-şi primească banii, au vizitat clădirea, au făcut fotografii şi au stat de vorbă cu preşedintele Flutur.

Tot cu ocazia acestui eveniment, profesorii şi elevii de la Colegiul Alimentar au fost invitaţi de Gheorghe Flutur să organizeze un concurs naţional de gastronomie, cu premii oferite de şeful CJ, ca „auto-sancţiune” pentru o greşeală de redactare a listei de olimpiade cu elevi premiaţi, respectiv „olimpiada internaţională de gastronomie”, în loc de „olimpiada internaţională de astronomie”. Cu umor şi prezenţă de spirit, Flutur şi-a asumat imediat eroarea celor care au întocmit lista şi a corectat-o în acest fel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava a premiat, ieri, elevii olimpici din judeţ cu peste 23.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Consiliul Judeţean Suceava a premiat, ieri, elevii olimpici din judeţ cu peste 23.000 de euro5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei