Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a XXIII-a

Aproape 200 de elevi şi profesori din ţară vin astăzi, la Suceava, pentru Olimpiada Naţională „Știinţele Pământului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, Suceava găzduieşte etapa naţională a Olimpiadei Interdisciplinare „Știinţele Pământului”, competiţie care va angrena cei mai buni liceeni de la patru discipline şcolare: fizică, biologie, chimie şi geografie.

Circa 117 elevi din toată ţara, 42 de profesori însoţitori şi 38 de profesori, membri ai Comisiei Centrale, vin la Suceava pentru ediţia cu numărul 23 a olimpiadei.

Organizatori ei evenimentului sunt Ministerul Educaţiei Naţionale prin Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) şi Societatea Știinţifică „Cygnus” - Centrul UNESCO.

„Bine aţi venitla evenimentul ştiinţific din această iarnă a anului 2019, găzduit de târgul Sucevei.Această manifestare se doreşte a fi o metaforă a tinereţii liceenilor, dar şi un pas spre cercetare şi afirmarea lor viitoare. Cine ştie, poate de aici, din nordul ţării, va porni drumul unora/ multora dintre ei spre împlinirea profesională! Noi dorim să se întâmple aşa! Aşadar, vă întâmpinăm, dragi tineri, cu credinţă şi speranţă. România are nevoie de oameni de valoare! Voi sunteţi aceştia, vă susţinem şi vă acordăm toată încrederea! Dorim să vă bucuraţi de frumuseţile minunatului pământ românesc pe care poposiţi acum şi să legaţi prietenii durabile, care să rămână arc peste timp!”, este mesajul organizatorilor pentru oaspeţii din ţară.

 

Pregătirea lotului naţional, tot la Suceava 

Deschiderea oficială a evenimentului este programată pentru vineri, de la ora 17.00, la Universitatea Suceava.

Proba scrisă, cu întrebări din toate cele patru discipline de concurs, cu o durată de trei ore, se va desfăşura la USV, sâmbătă, iar proba practică va fi susţinută la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, duminică.

Subiectele şi baremele de evaluare şi notare pentru cele două probe sunt unice şi vor fi elaborate de grupul de lucru format din membri ai Comisiei Centrale.

În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei vor fi selecţionaţi elevii din lotul lărgit pentru olimpiada internaţională. Acest lot va fi format din primii 10 elevi. Pregătirea lotului lărgit pentru Olimpiada Ştiinţele Pământului se va face la Suceava, în intervalul 5 – 9 februarie, de către profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, care vor realiza şi selecţia celor patru elevi care vor alcătui lotul naţional al României.

Cât priveşte programul recreativ, organizatorii au pregătit vizite la Muzeul de Istorie al Bucovinei, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Cetatea de Scaun, Mănăstirea Dragomirna, program de film la mall etc.

Elevii şi profesorii vor fi cazaţi la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” şi la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de elevi şi profesori din ţară vin astăzi, la Suceava, pentru Olimpiada Naţională „Știinţele Pământului”.
 Vizualizări articol: 2155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Aproape 200 de elevi şi profesori din ţară vin astăzi, la Suceava, pentru Olimpiada Naţională „Știinţele Pământului”4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei