Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Sindicaliştii din educaţie vor şcoli mai sigure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), structură la care este afiliată şi Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, solicită autorităţilor să respecte Legea nr. 35/2007, completată cu Legea 29/2010, privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ, lege care este în acest moment încălcată în mod flagrant.

Sindicaliştii amintesc de un nou caz de violenţă puternică: o profesoară din cadrul Colegiului “Spiru Haret” din Ploieşti a fost înjunghiată de un fost elev, chiar în faţa cancelariei.

Aceştia spun că siguranţa şi securitatea în unităţile de învăţământ trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvern, Parlamentul României şi autorităţile locale.

 „Vă reamintim că, la iniţiativa federaţiei noastre, a fost redactat un proiect de act normativ privind asigurarea protecţiei cadrului didactic în unităţile de învăţământ. Dintr-un dezinteres total al aleşilor, legea nu a ajuns în faza în care să fie votată!”, transmite FSLI.

Federaţia cere ministrului Educaţiei Naţionale, dar şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice o întâlnire în cadrul căreia să identifice cele mai bune măsuri care pot fi aplicate la nivelul unităţilor de învăţământ din România.

Potrivit Legii 29/ 2010, siguranţa în unităţile de învăţământ se realizează sub coordonarea prefectului şi este în responsabilitatea autorităţilor Administraţiei publice locale, a inspectoratelor şcolare, a inspectoratelor judeţene de poliţie ori a inspectoratelor judeţene de jandarmerie şi a unităţilor şcolare.

„Elevii, dar şi angajaţii din şcoli sunt vulnerabili la orice formă de violenţă. Faptul că oricine poate să pătrundă în incinta unei unităţi de învăţământ, fără să fie legitimat sau verificat în privinţa obiectelor care pot fi folosite drept armă, ne îngrijorează şi reprezintă o problemă deosebit de gravă, care trebuie rezolvată urgent. Un cadru didactic care îşi îndeplineşte rolul de <profesor de serviciu pe şcoală> nu poate să fie cel care asigură securitatea persoanelor aflate în unitatea de învăţământ. Considerăm că pot fi identificate resursele necesare prin care toate şcolile din România să beneficieze de pază şi protecţie. Oare de ce fel de semnal mai avem nevoie, pentru a lua o decizie concretă în această situaţie?”, arată FSLI prin intermediul unui comunicat de presă.

Federaţia a mai solicitat instituţiilor abilitate să aplice legislaţia în vigoare şi să acţioneze împotriva combaterii acestor cazuri de violenţă.

Sindicaliştii solicită o întâlnire cu membri ai Guvernului României, ai autorităţilor locale, precum şi ai părinţilor pentru a identifica cea mai bună soluţie.

„Nu vrem să transformăm şcolile într-un loc nesigur pentru colegii şi elevii noştri. Totodată, parlamentarii României ar trebui să se sesizeze şi să voteze în regim de urgenţă legea prin care am cerut protecţie pentru personalul din învăţământ în cadrul unităţior şcolare”, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din educaţie vor şcoli mai sigure.
 Vizualizări articol: 1113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din educaţie vor şcoli mai sigure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei