Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Dumitru Mihalescul: Guvernele PSD-ALDE sunt vinovate pentru scumpirile în lanţ, 2019 va lovi din nou în veniturile românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul acuză, într-o declaraţie de presă, actualii guvernanţi pentru măsurile economice toxice pe care le-au luat în ultimii doi ani, care au generat scumpiri şi avertizează că şi în anul 2019 veniturile românilor vor avea din nou de suferit din cauza cursului de schimb tot mai mare al monedei euro şi a unui nou val de scumpiri.

Dumitru Mihalescul a declarat: „Dragnea, Teodorovici sau Tăriceanu se laudă că au crescut salariile şi pensiile, singurele lucruri pe care ei cred că le-au realizat, însă le este ruşine să compare creşterile de venituri cu adevăratele creşteri de preţuri. De ce se tem să spună că facturile la utilităţi au crescut cu peste 25%, că preţurile la alimentele de bază, la fructe şi legume, aproape s-au dublat? Acesta este oare motivul pentru care le este şi frică, şi ruşine să mai meargă pe stradă ca să dea ochii cu cetăţenii? Sau faptul că au îndatorat ţara excesiv şi nu au reuşit să construiască nimic, nu au demarat nici un drum nou, 2.500 de şcoli sunt în continuare pericole pentru elevi, iar spitalele sunt locuri unde te îmbolnăveşti, nu unde te tratezi”.

Deputatul sucevean mai arată că în ultimii şase ani guvernanţii nu au făcut nimic pentru ca ţara să se schimbe şi că în fiecare din aceşti ani au plecat trei-patru sute de mii de tineri din ţară, iar alocaţia de stat pentru copii este tot 84 de lei.

 

Mihalescul: „Cei care muncesc în economia privată nici nu ştiu cum mai rezistă”

Parlamentarul liberal mai spune că Institutul Naţional de Statistică, instituţie condusă direct chiar de premierul Dăncilă, a prezentat o situaţie foarte precisă cu privire la evoluţiile anticipate pentru anul 2019, în care se arată că şi în acest an trebuie să ne aşteptăm la creşteri consistente de preţuri şi, mai grav, la o scădere a numărului de salariaţi din economie. Este uşor de estimat ce înseamnă o nouă creştere de preţuri pentru cinci milioane de pensionari cărora li s-au îngheţat pensiile până în luna septembrie, dar şi pentru angajaţii din sectorul bugetar care aşteptau majorări de salarii de 25% de la 1 ianuarie, iar acum constată că acestea sunt de câteva zeci de lei net, subliniază deputatul sucevean.

„Cei care muncesc în economia privată, angajaţi sau angajatori, nici nu ştiu cum mai rezistă, căci de doi ani sunt sugrumaţi cu impozite, taxe şi tarife mai mari, fiind văzuţi ca inamicul numărul unu al ţării, nu ca sectorul care susţine România şi aduce banii la bugetul pe care îl cheltuie Dragnea”, a încheiat deputatul Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul: Guvernele PSD-ALDE sunt vinovate pentru scumpirile în lanţ, 2019 va lovi din nou în veniturile românilor.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Deputatul Dumitru Mihalescul: Guvernele PSD-ALDE sunt vinovate pentru scumpirile în lanţ, 2019 va lovi din nou în veniturile românilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei