Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 26 (7027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bază pentru transportul metropolitan

Recuperarea clădirilor fostului TPS, decisă de aleşii locali suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O comisie cu nouă membri, din care cinci sunt consilieri locali, va negocia cu TASA Suceava achiziţionarea clădirilor fostei societăţi de transport public local, TPS, de pe  strada Traian Vuia nr. 7, pentru care TPL plăteşte chirie lunară.

Aleşii locali suceveni au decis în unanimitate achiziţionarea de principiu a activelor fostului TPS, împuternicind comisia desemnată să continue negocierile purtate până acum pe această temă între conducerea TPL şi cea a TASA.

În urma negocierilor dintre cele două părţi, de la 650.000 de euro, cât s-a cerut iniţial, cel mai mic preţ la care s-a ajuns a fost de 500.000 de euro.

Consilierii locali care fac parte din comisia de negociere sunt Cristinel Creţu şi Constantin Munteanu, care au intrat din start în componenţă deoarece fac parte din Adunarea Generală a Acţionarilor de la TPL, ceilalţi trei, precum şi supleanţii acestora, fiind propuşi şi votaţi în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi –  Lucian Harşovschi, Marian Andronache şi Marius Cernescu. Practic, din componenţa comisiei fac parte doi consilieri locali PNL, doi PMP şi unul ALDE, în vreme ce un reprezentant al PSD se găseşte pe lista de supleanţi.

Cumpărarea fostelor clădiri ale TPS este necesară Primăriei Suceava pentru a pune bazele transportului public de persoane în zona metropolitană Suceava, proiect realizabil odată cu venirea celor 60 de autobuze electrice, pentru care sunt demarate trei proiecte cu finanţări diferite.

„Achiziţia acestor clădiri ar însemna împlinirea unui vis pe care îl am de aproape 15 ani, să putem funcţiona fără grija că am putea fi oricând scoşi de acolo, fără a mai da o parte însemnată din încasările lunare pentru chirie, ci să utilizăm acei bani pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă şi cele de prestare a acestui serviciu public”, a spus directorul TPL, Darie Romaniuc, prezent la şedinţă.

Societatea comercială Transporturi Auto SA, deţinută de Ilie Carabulea, patronul Atlassib Holding, a cumpărat respectivele clădiri în 2005, când au fost scoase la licitaţie de Finanţele Publice, pentru recuperarea unor debite de 46 de miliarde de lei vechi, pe care TPS le avea de plătit către bugetul statului.

Achiziţia s-a făcut cu 5,5 miliarde de lei vechi, dar nu a cuprins şi terenul de sub clădiri, care aparţine Primăriei Suceava, încât, pentru mulţi ani, a existat un litigiu în instanţe între municipalitate şi Atlassib.

Disputele s-au soluţionat în cele din urmă prin plata de către TPL a unei chirii lunare pentru utilizarea clădirilor fostului TPS, în vreme ce TASA plăteşte municipalităţii impozit pentru terenul de sub clădiri.

Întrebat de consilierul local Andrei Pădurariu de ce nu a iniţiat mai devreme achiziţia acestor clădiri de la TASA, edilul sucevean a spus că, pe de o parte, anterior, proprietarul nu se arăta dornic de a le vinde, iniţiativa venind din partea acestuia destul de recent, iar pe de altă parte, dacă propunerea venea de la el, imediat ar fi fost interpretată politic în fel şi chip. În completare sa, Adrian Arămescu a explicat că dacă municipalitatea era cea care se arăta dornică să cumpere, proprietarul ar fi solicitat din start un preţ mult mai mare şi ar fi ţinut de el, încât strategia ar fi fost greşită.

Achiziţia clădirilor deţinute de TASA ar permite efectuarea de reparaţii şi investiţii absolut necesare pentru funcţionarea autobazei transportului public local, care se doreşte a fi transformat în unul metropolitan, prin care autobuzele TPL să asigure transportul de călători în toate localităţile învecinate cu municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recuperarea clădirilor fostului TPS, decisă de aleşii locali suceveni.
 Vizualizări articol: 1133 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Recuperarea clădirilor fostului TPS, decisă de aleşii locali suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei