Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 275 (6985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzie

Ioan Balan: „Realizările Guvernelor Dragnea: zero pe linie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat dezamăgirea şi indignarea vizavi de activitatea guvernelor care s-au succedat în ultimii ani la conducerea ţării, fiind vizate în special cele păstorite de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ioan Balan a realizat un scurt rechizitoriu a ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani: „După 2 ani, 70 de miniștri și 3 guverne, putem să tragem linie și să enumerăm realizările Guvernelor Dragnea: zero km de autostrăzi, zero km de căi ferate, zero spitale, zero școli sau grădinițe noi, zero pe linie”.

Parlamentarul liberal a arătat că în România nu se construieşte nimic, în ciuda faptului că bani există. S-a ajuns astfel ca în anul 2018, cheltuielile pentru investiții să fie cele mai mici din ultimii 15 ani, deși în ultimii 6 ani țara a fost împrumutată cu peste 200 de miliarde de lei, iar românii au plătit peste 70 de miliarde de lei pentru dobânzi.

„Guvernul nu construiește nimic, deși 120 de miliarde de lei, adică circa 30 miliarde de euro, încă așteaptă să fie luaţi de la UE. Și, de parcă nu ar fi fost suficient că Guvernul ne afundă tot mai tare în subdezvoltare, în urmă cu două săptămâni bugetul de investiții s-a mai tăiat încă o dată: minus 1,16 miliarde de la transporturi, minus 200 milioane de la educație, minus 230 milioane de la cercetare și alte 600 de milioane tăiate din bugetele altor instituții”, a menţionat Ioan Balan.

Totuşi, există şi creşteri, dar, din păcate, acestea nu se reflectă în nivelul de trai al populaţiei, ci în inflaţie, ceea ce a făcut ca facturile să fie mai mari cu peste 20%, situaţie similară şi în cazul alimentelor.

 

Buget alternativ construit de PNL

Ioan Balan a precizat că Partidul Național Liberal a construit un buget alternativ, detaliind şi modul în care se vor cheltui banii.

„În primul rând, când PNL va ajunge la guvernare va câștiga pariul pe care și l-a asumat cu fondurile europene nerambursabile și va aduce în țară 100% sumele la care România are dreptul. Apoi, sub o guvernare PNL, investițiile publice vor reprezenta motorul principal de creștere economică, nu importurile, care sunt generatoare de prosperitate pentru alte state, nu pentru români.

Bugetul alternativ al PNL va conține resurse financiare suficiente pentru: educație, sănătate, apărare, transporturi, cultură, agricultură, pensii și salarii. Un guvern condus de PNL nu va accepta niciodată ca părinții sau bunicii noștri, acum pensionari, să fie înșelați cu majorarea punctului de pensie doar pentru o treime din an sau cu pensii mai mari peste 4-5 ani. PNL va implementa majorarea punctului de pensie de la 1 ianuarie a fiecărui an. Salariile din sectorul public vor crește, așa cum prevede legea, însă PNL nu poate uita că în România muncesc peste 4 milioane de angajați din sectorul privat, pentru care statul nu a fost la fel de darnic. PNL are soluții și pentru majorarea neinflaționistă a salariilor din sectorul privat. Copiii sunt prioritatea noastră fundamentală, pentru că de ei depinde viitorul acestei țări. Alocații mai mari, școli moderne, profesori calificați și bine plătiți, masă la școală și after school reprezintă doar o parte dintre măsurile care se adresează copiilor”, a menţionat deputatul liberal de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Realizările Guvernelor Dragnea: zero pe linie”.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: „Realizările Guvernelor Dragnea: zero pe linie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei