Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 275 (6985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mandat european

Încă un sucevean acuzat de belgieni că făcea parte dintr-o reţea de hoţi de porumbei de mare valoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare pe numele unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din Rădăuţi, acuzat că a făcut parte dintr-o reţea de hoţi de porumbei. Este al doilea rădăuţean pus sub acuzare recent de autorităţile belgiene, sub acuzaţia că a făcut parte dintr-o reţea de hoţi de porumbei de mare valoare.

Pe 5 decembrie, în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile belgiene, poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Rădăuţi l-au ridicat pe bărbatul căutat, Vasile Pleşa, în timp ce se afla în sediul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Rădăuţi.

Bărbatul a fost prezentat în faţa unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care gestionează solicitările de extrădare de acest gen, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. 

Ieri, Curtea de Apel Suceava a decis însă că bărbatul poate fi cercetat în libertate, sub măsura controlului judiciar. Rădăuțeanul are impuse mai multe obligații și restricții. Judecătorii urmează să analizeze, la un alt termen, și cererea de extrădare formulată de autoritățile belgiene. 

Recent, autorităţile belgiene au mai emis un mandat european de arestare pe numele lui Petru Ionel Curelar, în vârstă de 31 de ani, tot din Rădăuţi. Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile din Belgia - Instanţa din Antwerp, secţia Antwerp, Petru Ionel Curelar, împreună cu alţi complici, a furat în lunile noiembrie şi decembrie 2016, în două rânduri, o dată 53 şi altă dată 44 de porumbei în localitatea belgiană Antwerp. Este vorba despre porumbei de rasă omologată a căror valoare totală pe piaţa de profil a fost estimată la 600.000 de euro. În cazul lui Curelar extrădarea a fost amânată până la soluţionarea definitivă a dosarului în care acesta este trimis în judecată sub acuzaţia că ar fi participat la fraudarea unor firme de asigurări.

În noul caz, cererea de extrădare urmează a fi analizată de magistraţii Curţii de Apel Suceava. 
Anul trecut, în februarie, ofiţeri de la Direcţia de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au descins la Rădăuţi şi în două localităţi limitrofe, într-un dosar privind furturi de porumbei voiajori, exemplare de elită folosite la competiţii. Se făcea referire atunci la furturi comise în Belgia, autorităţile judiciare de acolo având date despre suspecţi din zona Rădăuţi care ar fi fost implicaţi în astfel de fapte cu prejudicii foarte mari. Acum, la final de 2018, autorităţile belgiene încep să emită mandate de arestare pe numele celor pe care îi acuză de furturi de acest gen.

Cei doi suceveni amintiți în acest material se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o eventuală condamnare definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un sucevean acuzat de belgieni că făcea parte dintr-o reţea de hoţi de porumbei de mare valoare.
 Vizualizări articol: 2823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă un sucevean acuzat de belgieni că făcea parte dintr-o reţea de hoţi de porumbei de mare valoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei