Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 275 (6985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Voluntariat

Acţiuni de igienizare şi refacere a marcajelor, desfăşurate de studenţii USV în Parcul Naţional Călimani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei şapte ani de parteneriat între Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi Parcul Naţional Călimani (PNC) au fost marcaţi, în luna noiembrie, prin două activităţi în teren, la iniţiativa lector univ. dr. Codruţ Şerban, cadru didactic al USV şi voluntar al PNC.

Activităţile de igienizare desfăşurate de studenţi ai Facultăţilor de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Istorie şi Geografie şi Silvicultură, în Poiana Frumuşica, zona Vârfului Călimanul Cerbului (2013), dar şi pe traseul turistic din Rezervaţia de jnepeniş cu Pinus Cembra, au fost completate de o amplă acţiune de refacere a marcajelor de limită între zona de conservare durabilă şi cea de protecţie integrală (pătrat albastru încadrat de pătrat alb) din cadrul PNC .

Reamintim faptul că Rezervaţia ştiinţifică de jnepeniş cu Pinus cembra din interiorul Parcului Naţional Călimani este o arie protejată de interes naţional, unică atât în România, cât şi în Europa, a cărei valoare ştiinţifică a atras atenţia a numeroşi cercetători în domeniu. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 384,2 hectare şi a fost înfiinţată în anul 1971. Zâmbrul (Pinus cembra) este un arbore din grupa coniferelor, relict glaciar, iar literatura de specialitate consemnează prezenţa în Călimani a peste 2000 de exemplare, printre care şi cel mai în vârstă exemplar existent în Carpaţii Orientali, un arbore de 22 m înălţime şi cu diametrul trunchiului de 116 cm, estimat la 800 de ani.

Reuşita activităţilor comune USV – PNC din ultimii 7 ani, derulate prin implicarea studenţilor suceveni şi a echipei de profesionişti a PNC, nu se măsoară doar prin cantitatea de deşeuri colectate sau numărul de marcaje realizate, ci şi prin efectul pe care peisajele din Parcul Naţional Călimani îl au asupra voluntarilor care învaţă să preţuiască viaţa, să respecte natura şi să conştientizeze importanţa strategică a zonei pentru generaţiile viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de igienizare şi refacere a marcajelor, desfăşurate de studenţii USV în Parcul Naţional Călimani.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acţiuni de igienizare şi refacere a marcajelor, desfăşurate de studenţii USV în Parcul Naţional Călimani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei