Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 275 (6985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni transmite „Bună dimineaţa, Europa!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 25-30 noiembrie a avut loc prima mobilitate de învăţare şi formare în Franţa a unui grup de elevi şi profesori de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni. Mobilitatea a avut loc în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ KA2, intitulat „Good Morning Europe!”, care se va derula în perioada 2018 - 2020. Coordonatorul proiectului este Lycee Polivalent „Paul Serusier” din Carhaix-Plouguer, Franţa, având ca parteneri şcolile: Karşıyaka Lisesi, Izmir, Turcia; ITCG „E. Mattei”, Casamicciola Terme, Italia; IES “J.A. Castro“, Talavera de la Reina, Spania; Liceo Scienze Umane e Musicale “Sebastiano Satta”, Nuoro, Italia.

Aşa cum am aflat de la profesorul Ioan Caulea, coordonatorul proiectului la Colegiul „Nicu Gane”, acest parteneriat multilateral vizează realizarea unei reţele de creaţie radio, elevii şi profesorii din cele cinci ţări implicate în proiect urmând să comunice şi să creeze împreună prin intermediul suportului radio. Clipurile sonore, rapoartele, interviurile, cântecele, sondajele şi programele vor fi produse de elevii implicaţi în  proiect. Cele mai multe dintre şcolile implicate în proiect sunt situate departe de principalele oraşe europene, în regiunile periferice ale Europei, pe insule sau în zone rurale.

În prima mobilitate din cadrul proiectului, ce a avut loc la liceul francez „Paul Serusier” din Carhaix-Plouguer, au participat şase elevi fălticeneni, din clasele IX-XI (Simina Buculei, Daria Lăcătuşu, Mihaela Muşilă, Cosmina Strugaru, Rareş Ungureanu şi Alexandra Verdel), însoţiţi în această frumoasă experiență educaţională de profesorii Daniela Anton, Alina Cristea şi Ioan Caulea.

„În cele 5 zile petrecute în Bretania franceză, tinerii împărţiţi în grupe, din care au făcut parte elevi din cele 5 ţări participante, au fost implicaţi în ateliere coordonate de profesionişti francezi în radio şi comunicare, ateliere ce au avut drept scop familiarizarea  participanţilor cu toate ingredientele unui radio: playlist, producţie editorială, programe, ştiri, dicţie şi voce. Elevii au avut ocazia să lucreze în echipe şi să-şi dezvolte competenţele de creativitate şi comunicare în limba engleză. Profesorii, după o prezentare prealabilă personală, dar şi a regiunii, oraşului şi şcolii din care provin,  au lucrat împreună la programul activităților care vor avea loc în următoarele întâlniri de proiect. Cadrele didactice au fost implicate şi în atelierele elevilor, fiind intervievate de către aceştia, astfel încât aceste produse să fie incluse în materialul audio final, care a constituit rezultatul muncii colective a elevilor implicaţi în parteneriat”, ne-a spus profesorul Ioan Caulea.

Activităţile didactice au fost completate şi cu vizite culturale în perimetrul bretan, la Muzeul Sunetului din Cavan, la Valea Sfinţilor, pe insula Batz şi în orăşelul Roscoff.

Următoarea mobilitate va avea loc în luna martie în Spania, unde alţi şase elevi de la colegiul fălticenean vor continua activităţile din cadrul proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni transmite „Bună dimineaţa, Europa!”.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni transmite „Bună dimineaţa, Europa!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei