Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 275 (6985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

La Rădăuți

Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, la ceasul sărbătorii Marii Uniri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți s-a desfășurat o suită de activități consacrate Centenarului, o paletă diversă de manifestări specifice care au inclus concursuri de cultură generală, evocări istorice, expoziții de postere, vernisaje de fotografie, lansări de carte, manifestări din domeniul educației ecologice, potrivit prof. Florin George Popovici.

Unul dintre proiectele desfășurate de cadrele didactice și elevii colegiului rădăuțean s-a intitulat „Românii sub semnul unității naționale: 1600 – 1859 – 1918” – activitate-concurs organizată de către prof. dr. Adrian Puiu, directorul colegiului, cel care a orchestrat activităţile, asistat de către ceilalți profesori de istorie ai colegiului: Marian Olaru, Gabriela Pogorevici, Elena Olaru și Nicoleta Mitrofan.

Concursul a implicat 24 de echipe formate din câte doi elevi din clasele IX – XI, fiecare echipă purtând numele unei provincii istorice din România. Concursul de istorie a fost câștigat de două echipe care au terminat la egalitate de puncte. Acestea au fost „Ardeal”, formată din elevii clasei IX E – Cosmin Țugui şi Lucian Popescu (coordonator: prof. dr. Adrian Puiu), și „Bârsa”, formată din elevii clasei XI G – Filip Moldovan şi Sergiu Cernovschi (coordonator: prof. dr. Marian Olaru).

Cât timp juriul concursului a definitivat clasamentul final, au fost acordate premii pentru un alt concurs dedicat Centenarului intitulat „100 de mesaje la 100 de ani pentru România”, în care elevii colegiului au scris mesaje emoționante dedicate patriei. Concursul de mesaje a fost câștigat de către eleva clasei a XII-a F, Diana Ionesi.

 

Proiecte pe teme interesante

Un alt proiect a fost „Ziua Bucovinei”, activitate de evocări istorice, coordonată de prof. Elena Olaru și Marian Olaru, în care s-au implicat elevii clasei a XI-a H, îmbrăcați în haine de sărbătoare, care au marcat importanța deosebită a momentului istoric de la 1918 pentru constituirea statului național român.

„Identitate și multiculturalitate în spațiul românesc” – lansarea celei de-a V-a ediții a proiectului educativ, derulat în anul școlar 2018-2019 de către Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, s-a realizat la clasele a IX-a G, a IX-a E, a X-a A, a XI-a A, a XI-a G și a XII-a A, de către profesorii coordonatori ai proiectului: prof. Luminița Lăzărescu, prof. Mirela  Chelba, prof. Antoneta Lăzărescu și prof. Gabriela Coajă.

„Un român adevărat este un român educat” este un alt proiect, realizat de elevii claselor a X-a E și a XI-a H, concretizat în elaborarea unei galerii de portrete, sub formă de postere, cu personalități emblematice pentru viața socială, cultura și civilizația românească din ultimul secol. S-au evocat figuri și portrete ce și-au pus amprenta în mod semnificativ asupra construcției și devenirii culturii naționale. În cadrul aceluiași proiect, elevii celor două clase au devenit protagoniștii unui concurs de cultură generală, reunit sub titlul „România Valorilor”, cu întrebări și provocări din domenii precum arta, mitologia, istoria, geografia, știința ș.a. Activitatea a fost coordonată de profesorii Angelica și Florin George Popovici.

Un alt proiect de succes a fost „Galeria marilor fizicieni români”, derulat de cadrele didactice din catedra de fizică, împreună cu elevii claselor a X-a A, a IX-a A și a XII-a D. În cadrul manifestării, elevii au prezentat repere biografice relevante, activitatea oamenilor de știință și contribuțiile lor în diferite domenii.

„O gustare sănătoasă în an centenar” și „Eco- fotografia anului centenar”, cele două activități înscrise în Programul Eco-Școala, au reunit elevi și cadre didactice atât din colegiul rădăuțean, cât și din instituțiile de învățământ partenere, implicate în proiect:Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”. Activitățile cu specific ecologic, coordonate de Cornelia și Liviu Hatnean, au implicat, pe lângă elevi, și părinți, cadre didactice, sponsori din comunitatea locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, la ceasul sărbătorii Marii Uniri.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi”, la ceasul sărbătorii Marii Uniri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei