Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2018 - Anul XXIII, nr. 275 (6985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campanie de informare

Lungu vrea să convingă sucevenii să profite de programul de reabilitare termică a clădirilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Primăriei Suceava vrea să inițieze o campanie de informare și convingere a populației, să se înscrie în programul național de reabilitare termică a clădirilor, considerând că aceasta este ultima șansă pentru reabilitarea și îmbunătățirea acestor imobile, cu doar 10% din costuri plătite de către suceveni.

Primarul Ion Lungu a anunțat că în data de 18 decembrie va discuta cu asociațiile de proprietari și pe urmă va organiza întâlniri pe cartiere, să discute cu oamenii, pentru a-i convinge că este o șansă unică să anvelopeze termic clădirile, ceea ce va duce la scăderea costurilor de întreținere și confort termic sporit.

„Sunt dezamăgit să văd o slabă implicare a președinților de asociații de proprietari. Voi încerca să schimb strategia, să am mai mult discuții cu oamenii, să discut cu cetățenii care vin la Primărie, să facem o campanie prin care să-i determinăm pe cetățeni să meargă singuri să solicite asociațiilor de proprietari să fie incluși în programul de reabilitare a clădirilor. Este singura șansă ca acești proprietari să poată, cu 10% din costuri, să pregătească aceste locuințe pentru încă o generație”, a spus Ion Lungu.

Deocamdată sunt îndeplinite condițiile pentru reabilitarea a 2.884 de apartamente din municipiu, dar primarul Ion Lungu speră ca numărul de apartamente care să fie incluse în program să fie de cel puțin trei ori mai mare.

Locatarii vor plăti, prin asociațiile de proprietari, 10% din valoarea investiției, municipalitatea va plăti 30%, iar cea mai mare parte din costuri – 60%, va fi alocată din bugetul de stat. În unele cazuri, municipalitatea va prelua și contribuția persoanelor care nu au posibilități financiare, pentru a nu se bloca programul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea să convingă sucevenii să profite de programul de reabilitare termică a clădirilor.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu vrea să convingă sucevenii să profite de programul de reabilitare termică a clădirilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei