Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 241 (6951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Cluj-Napoca

Trofeul Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie, ediţia a XI-a, a fost câştigat de suceveanca Cătălina Rotaru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trofeul Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie, ediţia a XI-a, desfăşurat, în perioada 23-24 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, şi un premiu în valoare de 2.500 de lei aufost câştigatede suceveanca Cătălina Rotaru, în vârstă de 20 de ani, studentă la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie şi Filosofie, specializarea Etnologie, anul II.

Anul acesta, în luna iunie, Cătălina Rotaru a obţinut Trofeul „Vedeta populară” şi premiul cel mare în valoare 100.000 de lei, în cadrul celui mai mare concurs destinat talentelor din folclorul românesc organizat de postul public de televiziune. La Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie desfăşurat la Cluj-Napoca, unul dintre cele mai valoroase de acest gen din ţară, ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri, au participat aproape 40 de concurenţi din toată ţara şi din Republica Moldova. Deţinătoarea trofeului, Cătălina Rotaru, a interpretat o doină de cătănie în cadrul ceremoniei de la Cluj-Napoca, dedicată Zilei Armatei României – 25 octombrie ("Nu plânge, Maică Românie, / Că am să mor neîmpărtăşit! / Un glonţ pornit spre pieptul tău, / Cu pieptul meu eu l-am oprit... ”).

 

„Sunt privilegiată să duc acasă acest premiu inestimabil”

După prima preselecţie, pe scenă au urcat 18 concurenţi din judeţele: Sălaj, Hunedoara, Maramureş, Suceava, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Sibiu, Timiş, Dâmboviţa, Cluj şi Republica Moldova. În faţa unui juriu format din specialişti în domeniu, Cătălina Rotaru a interpretat un cântec doinit şi unul cu acompaniament alături de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteş.

Suceveanca Cătălina Rotaru a spus după primirea trofeului: „În An Centenar, aduc un omagiu Bucovinei - acest premiu care mă onorează. Sunt privilegiată să duc acasă acest premiu inestimabil. Îl închin în numele ţării şi în numele tuturor eroilor şi ostaşilor care au căzut pe front pentru apărarea patriei mamă. <Nu plânge, Maică Românie! / Adună tot ce-i bun sub soare; / Ne cheamă şi pe noi la praznic, / Când România va fi Mare!/>”.

 

Recitaluri

Festivalul Naţional al Cântecului de Cătănie, ediţia a XI-a, a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean, împreună cu Divizia 4 Infanterie Gemina. Recitalurile, în prima zi a festivalului, au fost susţinute de laureaţi ai ediţiilor precedente: suceveanca Andreea Chisăliţă, Larisa Uţă Prunean, Vlăduţa Lupău, Oana Matei Coruţi şi Ion Drăgan.

În seara Galei Laureaţilor, au susţinut recitaluri sucevenii Pamfil Roată, Călin Brăteanu, alături de Gheorghe Gheorghe, Gheorghe Roşoga, Sava Negrean Brudaşcu şi Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească „Icoane”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeul Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie, ediţia a XI-a, a fost câştigat de suceveanca Cătălina Rotaru.
 Vizualizări articol: 1292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trofeul Festivalului Naţional al Cântecului de Cătănie, ediţia a XI-a, a fost câştigat de suceveanca Cătălina Rotaru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei