Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 241 (6951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Senatorul PNL Dan Cadariu afirmă că Vama Siret este „o ruşine naţională”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Dan Cadariu a criticat aspru Ministerul de Finanţe, pe care îl acuză de dezinteres în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. Senatorul PNL a afirmat că nici măcar cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri autorităţile nu au luat măsuri pentru modernizarea graniţei estice a Uniunii Europene, apreciind că PTF Siret este „o ruşine naţională”.

„Românii din nordul Bucovinei sunt întâmpinaţi la intrarea în Uniunea Europeană cu o mizerie de nedescris. Intrarea şi ieşirea zilnică prin vama rutieră Siret a devenit un adevărat calvar pentru turişti, dar şi pentru transportatorii de marfă care intră sau ies din România prin acest punct de trecere a frontierei. Modul în care arată poarta de intrare-ieşire de la Siret a Uniunii Europene, la graniţa dintre România şi Ucraina, este o ruşine de nedescris pentru actuala guvernare PSD.  Infrastructura este deficitară, aspectul punctului de trecere este dezolant. Nu are utilităţi obligatorii, cum ar fi apa şi canalizarea, deşi sistemul de furnizare a apei se află la intrarea în vamă.

Aflate în administrarea Ministerului Finanţelor, clădirea şi terenul unde funcţionează PTF Siret arată deplorabil.  Lucrurile sunt lăsate de izbelişte de o bună perioadă de timp”, a declarat Cadariu.

El a spus că, deşi au fost declaraţii că ar exista un proiect de modernizare, până la această dată nu ştie să fie vreun contract semnat. În opinia parlamentarului liberal, Administraţia Vămilor „pare a fi preocupată mai curând de menţinerea în stare de nefuncţionare a scannerelor din vămi, decât de modernizarea porţii de intrare în Uniunea Europeană”.

 

„Este o guvernare PSD schiloadă, care pasează nepermis răspunderea, de ani de zile, de la o instituţie la alta”

Dan Cadariu a subliniat că parlamentarii liberali au cerut, în Parlament, miniştrilor Finanţelor, Transporturilor şi Fondurilor Europene să acceseze programe UE pentru modernizarea Vămii Siret şi a accesului spre acest punct de frontieră, identificând o posibilitate în cadrul Axei prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multinodal de calitate, durabil şi eficient, Obiectivul specific 2.6. de reducere a timpului de staţionare la punctele de comunicare transnaţională, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Prin acest program, arată senatorul sucevean, se poate finanţa construcţia sau modernizarea infrastructurii de acces în punctele de trecere a frontierei, inclusiv în vamă, crearea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de control vamal şi rutier în birourile vamale, inclusiv a clădirilor aferente, achiziţia de echipamente specifice activităţii de control vamal nedestructiv, achiziţia de instrumente şi echipamente aferente activităţii de monitorizare dinamică a perimetrului şi dirijare a traficului.

„Atât autorităţile din Suceava, cât şi din Cernăuţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul necorespunzător în  care arată vama Siret, iar parlamentarii PNL de Suceava au propus ca, pentru modernizarea Vămii Siret, în Legea bugetului pentru anul 2018 să fie alocată suma de 46 de milioane de lei prin suplimentarea bugetului Ministerului Finanţelor Publice. Dar nu se întâmplă nimic, ceea ce mă face să cred că pentru guvernarea PSD, modernizarea şi dezvoltarea PTF Siret nu reprezintă cu adevărat un obiectiv de investiţie prioritar. Este o guvernare PSD schiloadă, care pasează nepermis răspunderea, de ani de zile, de la o instituţie la alta”, a spus senatorul Cadariu.

Acesta a mai precizat că prin PTF Siret tranzitează anual peste două milioane de persoane şi peste 700.000 mijloace de transport, dintre care aproximativ 200.000 sunt tiruri şi minibusuri, traficul crescând cu 20 la sută după ridicarea regimului de vize pentru ucraineni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL Dan Cadariu afirmă că Vama Siret este „o ruşine naţională”.
 Vizualizări articol: 1548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul PNL Dan Cadariu afirmă că Vama Siret este „o ruşine naţională”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei