Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 241 (6951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Primăria Berchişeşti îl omagiază astăzi pe marele sculptor Vladimir Florea, în satul natal, Corlata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria comunei Berchişeşti organizează vineri, 26 octombrie, începând cu ora 14.00, un amplu şi inedit eveniment cultural în Centrul Cultural „Florin Piersic” din satul Corlata. Capul de afiş al manifestării este lansarea volumului „Neamul Florenilor şi a lor legendă”, a Doinei Florea Nelega, nepoata sculptorului Vladimir Florea, născut în satul Corlata. Vladimir Florea a fost un mare sculptor al românilor, în paralel predând ca profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, perioadă în care a finalizat peste 150 de lucrări de artă. Părinţii artistului au fost învăţători în Corlata, iar lansarea acestei cărţi-document este o bucurie pentru toată comunitatea din Corlata.
Primarul comunei Berchişeşti, Violeta Ţăran, ne-a spus că după evenimentul de lansare „vom inaugura în Centrul cultural <Florin Piersic> două spaţii amenajate corespunzător, cu destinaţie specială”.
În prima se vor regăsi diplomele şi premiile renumitei formaţii locale „Cerbul” din Corlata, într-o expoziţie inedită şi extrem de interesantă. Ansamblul a fost înfiinţat în anul 1982, sub directa îndrumare a regretatului învăţător Viorel Piersic. Formaţia a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, obţinând premii în urma prestaţiilor de excepţie. Unul dintre cele mai importante festivaluri la care participă este „Întâlniri bucovinene”, care se desfăşoară succesiv în Polonia, Republica Moldova, Ucraina, Slovenia, Ungaria şi România.
A doua încăpere va purta numele „Vladimir Florea şi alte personalităţi ale localităţii Corlata”, unde se regăsesc fotografii, lucrări şi alte documente ale autorului, precum şi ale altor personalităţi originare din zonă. „Mulţumim în mod special doamnelor Rozalia Motrici şi Nicoleta Brădăţan, pentru efortul depus în amenajarea celor două spaţii. Evenimentele de vineri se înscrie în seria activităţilor organizate de Primăria comunei Berchişeşti şi dedicate aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918, precum şi împlinirii a 545 de ani de la prima atestare documentară a localităţii Corlata”, a completat Violeta Ţăran.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Berchişeşti îl omagiază astăzi pe marele sculptor Vladimir Florea, în satul natal, Corlata.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Berchişeşti îl omagiază astăzi pe marele sculptor Vladimir Florea, în satul natal, Corlata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei