Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 237 (6947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Cuşnir contestă acordarea „Meritului Bucovinei” primarului Sucevei, Ion Lungu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, contestă acordarea distincţiei „Meritul Bucovinei” primarului Sucevei, Ion Lungu. Dan Ioan Cuşnir a amintit că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a oferit colegului său de partid, Ion Lungu această distincţie. Cuşnir a atras atenţia că nimeni însă nu ştie ce criterii are Gheorghe Flutur atunci când oferă această distincţie, dacă există o comisie care analizează meritele celui care urmează să primească „Meritul Bucovinei”, „sau dacă este după bunul plac al lui Gheorghe Flutur”. „De fapt, Flutur s-a cam dat de gol că oferă această distincţie şi pe criterii politice afirmând că <suntem colegi de cursa lungă. Mulţumesc pentru colaborare>”, a spus Dan Ioan Cuşnir. El consideră că dându-i lui Ion Lungu distincţia „Meritul Bucovinei”, Gheorghe Flutur duce în derizoriu un proiect care ar fi trebuit să fie serios, mai ales în Anul Centenar. „Flutur a fost din nou neinspirat, mai ales că oferă această distincţie celui care a reuşit să îngroape Suceava şi din punct de vedere turistic, conform specialiştilor externi angajaţi în cadrul proiectului <Share> coordonat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ”, a declarat Cuşnir.Liderul PSD Suceava a precizat că potrivit specialiştilor externi, municipiul Suceava are mai multe probleme, printre care lipsa unei viziuni urbanistice şi peisagistice şi a unei politici unitare de promovare şi marketing, neamenajarea unor trasee rutiere, pietonale sau de biciclete între atracţiile din oraş, deficienţe legate de promovarea ofertei turistice, insuficientă punere în valoare a obiectivelor de patrimoniu, acces limitat la transportul public local, oferta modestă de evenimente care să atragă vizitatori, nevalorificarea peisagistică a râului Suceava, lipsa unor spaţii adecvate pentru susţinerea activităţilor culturale şi a infrastructurii de transport cu specific turistic sau aspectul necorespunzător al porţilor de intrare în oraş.

„Gheorghe Flutur a considerat că trebuie să primească <Meritul Bucovinei> tocmai cel care a <îngropat>, în ultimii 14 ani, Suceava din punct de vedere turistic. Specialiştii externi consideră că în Suceava este dezastru, iar Flutur îl premiază <pentru ce a făcut pentru promovarea Sucevei> tocmai pe cel care a generat dezastrul”, a declarat Cuşnir. El a subliniat faptul că distincţia „Meritul Bucovinei” trebuia să fie oferită simbolic lui Franz Cavaler des Loges, cel care în 23 de ani, în perioada 1.891-1.914, a transformat Suceava dintr-o comună într-un oraş. „În schimb Flutur i-o oferă lui Ion Lungu, cel care în ultimii 14 ani face tot ceea ce depinde de el pentru a transforma oraşul Suceava într-o comună. Aşteptăm cu interes să vedem ce medalie îi va oferi la schimb „groparul” Sucevei Ion Lungu lui Gheorghe Flutur, „groparul” Anului Centenar în judeţul Suceava”, a mai spus Dan Ioan Cuşnir, el adăugând că actuala conducere a Primăriei Sucevei este „impotentă” din punct de vedere administrativ şi din acelaşi motiv, Departamentul Turistic din cadrul primăriei a devenit nefuncţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuşnir contestă acordarea „Meritului Bucovinei” primarului Sucevei, Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cuşnir contestă acordarea „Meritului Bucovinei” primarului Sucevei, Ion Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei