Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 237 (6947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acte în neregulă

Amenzi pe bandă rulantă pentru transporturi ilegale de material lemnos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O amplă acţiune de control în trafic pe linia combaterii traficului de material lemnos s-a lăsat cu maşini confiscate, amenzi uriaşe, dar şi cherestea sau buşteni care au ajuns în custodia autorităţilor silvice. Patru dintre fapte s-au înregistrat în zona Marginea, semn că acolo este un punct vulnerabil pe harta traficului cu material lemnos.

Primul caz s-a înregistrat vineri seară, când a fost trasă pe dreapta o autoutilitara marca Isuzu, care circula pe DN 2E, şi care transporta material lemnos, respectiv cherestea tivită (grinzi). Din verificări a rezultat că şoferul transporta 1,04 metri cubi cherestea răşinoase specia brad, în valoare de 694,72 lei. Şoferul a scăpat cu o amendă, iar suplimentar s-a dispus confiscarea cherestelei.

Sâmbătă la amiază, dar de această dată la Suceviţa, a fost oprită pentru control autoutilitara marca VW LT, care circula pe DN 17A şi care transporta material lemnos, respectiv lemn foc specia fag.

Şoferul nu avea aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, iar din verificări a rezultat că acesta transporta 4 metri steri lemn foc esenţă fag, în valoare de 331 de lei. Şi în acest caz şoferul a fost amendat şi lemnul confiscat.

Un alt caz de transport ilegal de material lemnos s-a consemnat tot la Suceviţa după numai câteva minute. Într-o autoutilitara marca Mercedes Benz Sprinter, şoferul transporta fără aviz de însoţire 1,5 metri steri de lemn foc esenţă fag, în valoare de 138 lei. Ca şi în precedentele două situaţii s-a dispus confiscarea materialului lemnos şi amendarea şoferului.

O măsură similară a fost luată câteva ore mai târziu, tot la Suceviţa, pentru un alt şofer care conducea o autoutilitara marca Mercedes Benz Sprinter. În urma inventarierii materialului lemnos s-a constatat că este vorba de o cantitate de 4 metri steri de lemn foc esenţă fag, în valoare de 358 lei.

Acţiuni similare au avut loc şi în alte zone ale judeţului. Sâmbătă, la primele ore ale dimineţii, un bărbat din Slatina care conducea o autoutilitara marca Mercedes Benz a fost oprit la Vadu Moldovei. Acesta transporta o cantitate de 1,2 mc de cherestea răşinoase, în valoare de 801 de lei, marfă pentru care nu avea acte. Consecinţa: a fost lăsat fără lemn şi amendat.

Tot la Vadu Moldovei a fost oprită în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat din Valea Moldovei. Acesta transporta 6,55 mc cherestea răşinoase, dar cantitatea înscrisă în aviz nu corespundea cu cea încărcată, motiv pentru care s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Gărzii Forestiere Suceava.

Cu această ocazie s-a constatat o cantitate de 0,9 mc de cherestea în plus faţă de cea existentă înscrisă în aviz, procedându-se la confiscarea valorică a cantităţii de 0,9 mc în valoare de 601 de lei. Şoferul a primit o amendă de 5.000 de lei.

Un ultim caz de la finalul săptămânii trecute s-a înregistrat la Vatra Moldoviţei, unde poliţiştii au oprit pentru control autoutilitara marca MAN condusă de un tânăr în vârstă de 22 ani, din Marginea. În maşină se afla şi reprezentantul societăţii comerciale pentru care lucra şoferul şi care a prezentat pentru control două avize de însoţire a mărfii.

Cele două avize erau invalide la ora opririi, motiv pentru care ansamblul auto a fost condus la Depozitul Dragoşa din comuna Frumosu pentru inventariere. Cu această ocazie s-a constatat că pe autoutilitara era încărcată o cantitate de 17,37  mc lemn rotund răşinoase, specia molid, fiind o neconcordanţă cu un volum de 15,74 mc, în timp ce la inventarierea remorcii s-au găsit 29,09 mc lemn rotund răşinoase, respectiv o neconcordanţă de 24,09 mc.

În total a fost confiscat lemn în valoare de 1.591 de lei, motiv pentru care reprezentantul firmei din Demăcuşa, comuna Moldoviţa, a fost amendat cu 6.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi pe bandă rulantă pentru transporturi ilegale de material lemnos.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi pe bandă rulantă pentru transporturi ilegale de material lemnos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei