Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 237 (6947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiectul poetului humorean Sorin Poclitaru „Să dăm folk la şcoli” a ajuns şi în Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul iniţiat de poetul din Gura Humorului „Să dăm folk la şcoli” a fost extins, sub o altă denumire, şi în Bucureşti. Mai exact, elevii din nu mai puţin de opt şcoli gimnaziale din sectorul 3 al Capitalei vor lua contact cu muzica folk dar şi cu poezia scrisă de humoreanul Sorin Poclitaru, unul dintre autorii preferaţi de folkiştii din întreaga ţară. Programul „Să dăm folk la şcoli” a fost iniţiat de Sorin Poclitaru în urmă cu mai mulţi ani, timp în care unii dintre cei mai cunoscuţi folkişti din ţară au colindat şcolile din Suceava şi din alte judeţe din România pentru ca mii de copii să asculte folk, unii poate pentru prima dată, şi să îndrăgească acest gen de muzică. Anul acesta, asociaţia înfiinţată de poetul Sorin Poclitaru, Asociaţia „Folkul Acasă în Realitate” a obţinut finanţare din partea Primăriei sectorului 3 al Capitalei pentru proiectul „InformART – educaţie culturală informală pentru publicul de mâine”. Astfel, sub titlul generic de „Dirigenţie pe note”, în opt şcoli gimnaziale din sectorul 3 din Bucureşti, în perioada septembrie – octombrie 2018, au avut sau urmează să aibă loc întâlniri ale elevilor cu unul sau doi cantautori de folk. Aceştia vor dialoga cu elevii despre muzica folk şi în acelaşi timp vor susţine recitaluri care vor include piese folk de referinţă. Printre artiştii care sunt invitaţi să participe la întâlnirile organizate în cadrul acestui proiect se numără Marius Matache (managerul de proiect), Teddy Tudoroiu, Ştefania Iacob, Puiu Creţu sau poetul Sorin Poclitaru. Acesta din urmă a ţinut să precizeze că „acest proiect vizează crearea cadrului educaţional informal care, transpus într-o serie de acţiuni educaţionale şi culturale, să contribuie la îmbunătăţirea percepţiei publicului din sectorul 3, în special a publicului tânăr, faţă de elemente ale culturii româneşti precum muzica folk”.
Sorin Poclitaru va fi prezent, astăzi, alături de interpreta Ştefania Iacob, la două dintre şcolile gimnaziale incluse în proiect. La întâlnirile din cele două şcoli, Sorin Poclitaru şi Ştefania Iacob vor recita poezii, le vor vorbi elevilor despre muzica folk şi vor susţine un recital şi vor încerca să-i atragă pe aceştia cât mai aproape de acest gen de muzică.

Mai trebuie spus că tot în cadrul aceluiaşi proiect, ieri seară, a avut loc şi primul dintr-o serie de evenimente intitulate „Folk in the Park”. Primul dintre cele trei concerte a fost susţinut de Sorin Poclitaru şi Ştefania Iacob, cei doi întâlnindu-se cu publicul din Bucureşti la ParkLake Shopping Center.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul poetului humorean Sorin Poclitaru „Să dăm folk la şcoli” a ajuns şi în Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul poetului humorean Sorin Poclitaru „Să dăm folk la şcoli” a ajuns şi în Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei