Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 230 (6940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împăcare

Preoteasa Maria Gavril: „Am o pace interioară că ei sunt bine, acolo unde sunt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul scurs de la teribilul accident în care şi-a pierdut soţul, doi dintre copii, cumnata şi cumnatul a adus multe schimbări în viaţa preotesei Maria Gavril. Văduva preotului Petru Gavril ne-a povestit, ieri, că s-a mutat de la Lămăşeni, în Satu Mare, alături de părinţi, şi din această toamnă predă religia şi muzica la şcoala din localitate, după ce a promovat examenul de titularizare. Cei doi copii, Ioan şi Alexia, s-au acomodat la noua grădiniţă şi la şcoală şi s-au împăcat cu ideea că tatăl lor şi cele două surori, Anastasia şi Anisia, „sunt în Cer”. Mutarea şi munca i-au dat Mariei încredere şi putere să meargă mai departe, şi pentru asta le transmite mulţumiri tuturor celor care i-au fost alături, de la medicii care i-au salvat viaţa, până la elevii ei de la şcoală. „Foarte mulţi oameni, cunoscuţi şi necunoscuţi, şi Biserica ne-au sprijinit nu doar financiar, ci şi emoţional, sufleteşte. Modul în care a decurs anul ăsta, modul în care a lucrat Dumnezeu în viaţa noastră, prin oamenii pe care ni i-a trimis, mi-a confirmat încă o dată că ceea ce s-a întâmplat a fost cu o rânduială, că Dumnezeu are planurile Lui”, ne-a spus, ieri, Maria Gavril.

Care sunt aceste planuri încă nu le-a desluşit, însă afirmă că se roagă să aibă răbdare „până la momentul când o să înţeleg planul Lui cu noi”. „Nu ştiu dacă o să fie în viaţa asta, dar mă rog să am răbdare”, a mărturisit ea.

Împăcată cu sine şi cu Dumnezeu, cel mai greu îi este însă când Ioan, care are doar 4 ani, îşi caută tatăl la biserică sau o roagă să-l implore pe Dumnezeu să-l trimită acasă.

„Ştie că tata şi fetele sunt în Cer, ştie că nu se mai întorc, dar uneori îmi spune să-l rugăm pe Dumnezeu ca, după ce termină tata treaba acolo, să vină înapoi la noi. La biserică merge printre oameni şi-l caută, ascultă cu atenţie preoţii, doar, doar va auzi şi vocea tatălui lui. Îi este dor. Tuturor ne este dor de el”, şopteşte Maria.

 

„Îi simt mereu cu noi”

În ceea ce o priveşte, văduva preotului Gavril afirmă că fizic şi-a revenit „miraculos”, dar „cea mai mare minune” este liniştea psihică, pe care nu şi-ar fi închipuit că o poate atinge după aşa o tragedie.

„Am o pace interioară, că ei sunt bine acolo unde sunt. Ştiu că au murit, dar îi simt mereu cu noi, ne sprijină. Dumnezeu ne-a purtat de grijă şi îi mulţumesc pentru tot, pentru toţi oamenii pe care ni i-a trimis să ne susţină”, a mai spus Maria Gavril.

Reamintim că în ziua de 14 octombrie 2017, preotul Petru Gavril, împreună cu soţia, cu cei patru copii ai lor, Anastasia, în vârstă de 10 ani, Anisia, de 6 ani, Alexia, de 9 ani, şi Ioan, de 3 ani, şi cu sora sa, Aurora Şandru, şi soţul acesteia, Cătălin Şandru, a plecat de la Lămăşeni spre Iaşi, la sărbătoarea Sfintei Parascheva. La Cornu Luncii, maşina cu şapte locuri condusă regulamentar de preotul Gavril a fost izbită frontal, cu peste 120 km/oră, de un şofer beat.

În tragicul eveniment rutier şi-au pierdut viaţa preotul Petru Gavril, Anastasia, Anisia, Aurora şi Cătălin Şandru, precum şi şoferul vinovat de producerea accidentului. Ceilalţi doi copii ai familiei Gavril, Alexia şi Ioan, şi mama lor au fost răniţi, Maria extrem de grav, fiind o minune că a supravieţuit.

După aproape cinci săptămâni de comă, eforturile medicilor de la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava au fost răsplătite şi Maria a rămas alături de Alexia şi Ioan.

Ieri, ea a fost şi la spital pentru a le mulţumi încă o dată medicilor care i-au salvat viaţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoteasa Maria Gavril: „Am o pace interioară că ei sunt bine, acolo unde sunt”.
 Vizualizări articol: 6688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Preoteasa Maria Gavril: „Am o pace interioară că ei sunt bine, acolo unde sunt”4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei