Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 230 (6940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Spațiul unește lumea!

Concurs național pentru pasionații de astronomie, la Școala Gimnazială Ipotești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În săptămâna 4-10 octombrie 2018, sub deviza ,,Spațiul unește lumea!”, un grup de profesori ai Școlii Gimnaziale Ipotești, coordonat de prof. Daniela Lungoci, prof. Mihai Lungoci, prof. Dana Hladiuc, prof. Loredana Corjuc, prof. Mariana Rebenciuc, a marcat ,,Săptămâna Mondială a Spațiului”.

Aflat la a doua ediție, Concursul Național ,,Space Week International” a reunit cadre didactice și elevi, atât din județul Suceava, cât și din 25 de  județe din țară și din municipiul București, toți pasionați de astronomie, ,,profesorul de civilizație” al omenirii.

În dorința de a-i implica pe elevi în descoperirea misterelor Universului, au fost desfășurate diferite activități de cercetare a Spațiului, observații astronomice de zi și de noapte, au fost realizate experimente, activități practice de construire a unor machete, reprezentând adăposturi spațiale necesare supraviețuirii în spațiu, vizionare de filme educative puse la dispoziție de ESA, ROSA,  jocuri și activități educative. În final, elevii claselor a II-a A și a III-a A din Școala Gimnazială Ipotești au prezentat un program artistic care a întregit atmosfera de sărbătoare.

Expoziția cu lucrările elevilor - desene, machete, benzi desenate, postere -  poate fi vizitată pe parcursul lunii octombrie în incinta unității de învățământ.

Intenția organizatorilor a vizat folosirea spațiului cosmic drept context atractiv pentru predarea materiilor STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), stimulând potențialul creativ al copiilor din ciclul preșcolar, primar și gimnazial.

Activitățile desfășurate au fost organizate împreună cu partenerii școlii: Casa Corpului Didactic ,,G. Tofan” Suceava, reprezentată de director – prof. Elena Manuela David, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentat de prof. Gheorghe Lazăr și inspectorul de specialitate prof. dr. Petru Crăciun, Observatorul Astronomic Suceava, reprezentat de director – lect. dr. Cristian Pîrghie, care au contribuit la bunul mers al proiectului. Alături de partenerii mai sus menționați, au jurizat profesorii școlii: Lăcrămioara Avădanei, Codruța Iațcu, Simona Mirăuți și Cristina Airinei.

Juriului i-a fost greu să aleagă din multitudinea de creații artistice, care au dovedit originalitate, expresivitate și talent în conceperea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs național pentru pasionații de astronomie, la Școala Gimnazială Ipotești.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs național pentru pasionații de astronomie, la Școala Gimnazială Ipotești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei