Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 230 (6940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Până săptămâna viitoare

Profesorii debutanți care vor o carieră la catedră se pot înscrie pentru definitivat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii debutanți care aspiră la o carieră în învățământ se pot înscrie la examenul de definitivat până pe 19 octombrie 2018, la nivelul școlii. 

Ulterior, instituția de învățământ este cea care transmite către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava dosarele candidaților, până în data de 22 octombrie. 

Definitivatul este examenul în urma căruia profesorii depășesc stadiul de debutant și își pot construi o carieră la catedră. După definitivat, evoluția în carieră se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Examenul de definitivat 2019 este compus din proba scrisă, care se desfășoară pe 24 iulie, și două inspecții la clasă.

Etapa I este eliminatorie și implică susţinerea a două inspecţii de specialitate (până la 31.05.2019) și evaluarea portofoliului profesional. Etapa a II-a coincide cu examenul scris, programat pentru data de 24 iulie 2019. 

Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţământ are o durată de un an şcolar. 

Examenul de definitivat poate fi susținut fără taxă de cel mult trei ori, iar cei care încearcă și a patra oară trebuie să plătească o taxă de 300 lei, informează Ministerul Educației. 

Subiectele de la examenul de definitivat sunt concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare şi Examinare. Nota obținută de profesorii debutanți la examenul scris de definitivat are o pondere de 70% în calculul mediei finale; pentru promovarea definitivatului, candidații trebuie să aibă o medie de cel puțin 8.

Pentru înscrierea la examenul de definitivare sunt necesare: fișa de înscriere la examenul de definitivare în învățământ, copii ale actelor de studii, document din care să rezulte absolvirea programului de pregătire psihopedagogică şi metodică, copii ale deciziei de repartizare pe post, buletin/carte de identitate, orice document care atestă schimbarea numelui (dacă este cazul), adeverinţă privind calificativul „Bine” sau „Foarte bine” acordat pentru ultimul an şcolar în care candidatul a desfăşurat activitate didactică, cu excepţia candidaţilor aflaţi în primul an de stagiu, adeverinţă privind achitarea taxei de înscriere la examen, pentru candidații care au participat la 3 sesiuni anterioare și nu au promovat examenul. 

 

Șapte medii de 10 anul acesta 

La examenul de definitivat din acest an, 369 de candidaţi suceveni s-au înscris la proba scrisă. La nivel de județ, cei mai mulţi candidați s-au înscris pentru posturile de educatori - 86 de candidați, învățători - 65 de candidați, educaţie fizică - 44, limba română – 31. 

Șapte candidați au obținut medii de 10, cu note maxime atât la proba scrisă, cât și la inspecții. 

112 medii au fost între 9 și 9,99, iar 118 medii au aparținut intervalului 8 - 8,99. 237 din cei 319 candidați prezenți au promovat, rata de reușită fiind de 74,29%. 

51 de candidați au avut medii între 7 și 7,99, 21 au fost între 6 și 6,99, nouă medii au fost între 5 și 5,99, iar o medie s-a situat între 4 și 4,99. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii debutanți care vor o carieră la catedră se pot înscrie pentru definitivat.
 Vizualizări articol: 1540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii debutanți care vor o carieră la catedră se pot înscrie pentru definitivat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei