Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 230 (6940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parcul Şipote şi pădurea Zamca

Urgentarea procedurilor prin care pot fi preluate pădurile-parc, solicitată pentru a putea fi demarată amenajarea de zone de agrement

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Urgentarea elaborării normelor metodologice pentru aplicarea legii prin care  pădurile-parc pot trece în proprietatea autorităţilor locale va fi pusă în discuţie la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, care are loc joi şi vineri, la Oradea.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedinte al acestei organizaţii, a anunţat că va discuta cu colegii din ţară iniţierea unui demers prin care să se solicite Ministerului Mediului să prezinte cât mai rapid normele metodologice de aplicare a legii.

„Chiar dacă nu avem încă aceste păduri-parc în proprietare, vom intra în Consiliul Local cu alocarea unei sume de bani pentru pregătirea documentaţiei. Punem în buget suma de 160.000 de lei la rectificarea din luna octombrie, să fim pregătiţi, în măsura în care se vor aproba normele metodologice, să putem demara de urgenţă studiul de fezabilitate, partea de consultanţă, indicatorii tehnico-economici”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Lucrările care vor fi prinse, deocamdată în principiu, pe lista de investiţii cuprind realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, amenajarea de spaţii verzi, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenuri amenajate - terase, terenuri pentru sport şi locuri de joacă pentru copii, achiziţionarea de foişoare, grilaje, instalarea de grupuri sanitare, instalarea de Wi-Fi în toate spaţiile publice, instalarea de sisteme de supraveghere video a acestor spaţii, dotarea cu mobilier urban - coşuri de gunoi etc., dar şi modernizarea străzilor care duc spre această zonă, precum şi realizarea unui sistem de irigaţii pentru gazon, acolo unde se impune.

„Sperăm să putem determina Ministerul Mediului să emită cât mai repede aceste norme metodologice pentru a prelua pădurile-parc, dar până atunci ne pregătim cu ce se poate”, a spus Ion Lungu.

În urma aprobării în Parlament a legii care permite administraţiilor locale să preia în administrare pădurile-parc (iniţiativă plecată de la Suceava), Primăria Suceava are de gând să solicite o suprafaţă totală de aproximativ 155 de hectare - parcul Şipote şi păduricea Zamca, pe care să le amenajeze ca zone de agrement.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urgentarea procedurilor prin care pot fi preluate pădurile-parc, solicitată pentru a putea fi demarată amenajarea de zone de agrement.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urgentarea procedurilor prin care pot fi preluate pădurile-parc, solicitată pentru a putea fi demarată amenajarea de zone de agrement0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei