Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Jungla de pe şosele

Scene incredibile în trafic: şoferul abia se putea ţine pe picioare de beat ce era, iar fratele lui s-a încăierat cu poliţiştii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene incredibile, mai mult de plâns decât de râs, s-au petrecut duminică seară la Marginea, după ce poliţiştii de la secţia locală au tras pe dreapta un Audi 80, la volanul căruia era un bărbat foarte incoerent şi care mirosea puternic a alcool. În maşină mai era un bărbat, fratele celui de la volan, avea să se stabilească ulterior, care avea să devină violent cu poliţiştii care au blocat maşina în trafic. O parte din scenele din trafic au fost filmate şi postate pe pagina de facebook LaRădăuţi şi pot fi vizionate şi pe site-ul cotidianului nostru. Pe imagini se vede cum bărbatul de la volan abia reuşeşte să coboare din maşină, după care fratele său a început să facă scandal, fiind imobilizat şi încătuşat de poliţişti.

Ulterior s-a stabilit că bărbatul de la volan nu are permis de conducere, iar alcoolemia nu s-a putut stabili, pentru că bărbatul a refuzat să fie testat cu etilotestul, dar şi ulterior să dea probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

 

Scenele halucinante din trafic

Duminică seară, în jur de ora 18.20, poliţiştii de la Marginea au primit informaţia că un bărbat aflat în stare avansată de ebrietate se deplasează la volanul unui Audi 80.

Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice şi luminoase de pe autospeciala de poliţie în funcţiune, iar după circa doi kilometri acesta a fost blocat şi oprit în trafic.

La volan a fost identificat Valeriu Rotaru, în vârstă de 60 de ani, din comuna Marginea, care a declarat că nu are asupra sa documentele personale.

Șoferul a coborât cu  greu din maşină, urmat de fratele său, Gheorghe Rotaru, în vârstă de 59 de ani.

La puţin timp după ce a coborât din maşină, bărbatul în vârstă de 59 de ani a devenit violent verbal. Fratele său a încercat să-l oprească, însă nu a reuşit. 

Trei poliţişti au intervenit şi l-au imobilizat pe bărbatul în vârstă de 59 de ani. Acesta a fost pus la pământ şi încătuşat.

 

Șirul de nereguli

Revenind la şofer, poliţiştii au consemnat în raportul de eveniment că acesta mirosea puternic a alcool. Bărbatul în vârstă de 60 de ani care se afla la volan nu este nici posesor de permis de conducere, au mai constatat poliţiştii. 

În plus, autoturismul Audi 80 în care se aflau cei doi fraţi nu era asigurat civil în caz de daune produse terţilor prin accidente.

Poliţa RCA era expirată din 8 septembrie.

Poliţiştii au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare, fără drept de circulaţie. De asemenea, pentru lipsa RCA au aplicat şi o amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Pe numele bărbatului care s-a aflat la volan a fost deschis dosar penal pentru comiterea infracţiunilor „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. Ultima infracţiune este pedepsită de Codul Penal mai aspru decât consumul de alcool în sine.  

Fratele său a fost amendat cu 1500 de lei, pentru scandalul provocat, în  baza Legii 61/1991, privind ordinea şi liniştea publică.

 

Încă un dosar penal pentru trei infracţiuni, în aceeaşi zi, la Marginea

Tot duminică, aceiaşi poliţişti de la Marginea au primit informaţia că între Suceviţa şi Marginea circulă o motocicletă neînmatriculată, condusă de un tânăr care nu are permis de conducere.

Poliţiştii de la Secţia Rurală Marginea au identificat motocicleta în trafic. S-a confirmat că tânărul în vârstă de 28 de ani care o conducea nu avea permis corespunzător categoriei.

Efectuându-se verificări privind seria vehiculului, a rezultat că aceasta aparţine unei motociclete care a fost înmatriculată în Germania şi este radiată din circulaţie din 2012. De asemenea, numărul aparţine unei moped înmatriculat în Italia.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru comiterea a nu mai puţin de trei infracţiuni: „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. 

 

Urmăririle periculoase în trafic, o obişnuită la Marginea

Aproape zilnic, poliţiştii de la Marginea prind câte un şofer pericol public, de multe ori după urmăriri periculoase în trafic.

Ultimul exemplu este chiar de joi trecută, când un echipaj de la Marginea a fost angrenat în urmărirea unei Dacii 1310 conduse de un bărbat fără permis de conducere. Dacia era radiată din circulaţie de trei ani de zile.

Astfel de cazuri se repetă o dată la câteva zile la Marginea. Cel puţin în ultimele luni, poliţiştii de la Secţia Marginea sunt de departe cei mai eficienţi la acest capitol, al prinderii şoferilor pericol public, uneori după acţiuni de urmărire deosebit de periculoase, atât pentru ei cât şi pentru fugari.

Recent, un tânăr care fugea de poliţişti a intrat cu maşina în peretele unei case, provocând rănirea sa şi a încă trei tineri. Au fost şi cazuri de poliţişti de la Marginea care au fost şi agresaţi în timpul unor astfel de acţiuni de urmărire, continuate cu imobilizarea în forţă a suspecţilor. 

Tot la Marginea, o poliţistă a fost rănită după un accident produs în timpul urmăririi unui suspect.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene incredibile în trafic: şoferul abia se putea ţine pe picioare de beat ce era, iar fratele lui s-a încăierat cu poliţiştii.
 Vizualizări articol: 3777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scene incredibile în trafic: şoferul abia se putea ţine pe picioare de beat ce era, iar fratele lui s-a încăierat cu poliţiştii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei