Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Oaspeți din Portugalia și Croația, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 1-5 octombrie, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a fost gazda celei de a treia activități de învățare din cadrul proiectului european “Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas” (SIKULA), parteneriat strategic Erasmus Plus ce se derulează în perioada 1 septembrie 2017 - 31 august 2019 între cinci licee din Italia, Spania, Portugalia, România și Croația. La activitatea de învățare din România, oaspeți au fost cinci reprezentanți (doi profesori, trei elevi) de la Escola Profissional de Salvaterra de Magos – Portugalia și cinci reprezentanți (doi profesori, trei elevi) ai liceului Ekonomska Škola Braća Radić, Dakovo - Croația. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat șase elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de la profilul turism și alimentație, precum și cinci profesori membri în echipa de proiect. Activitățile derulate timp de cinci zile au fost conforme cu obiectivele proiectului, care își propune în principal realizarea promovării din punct de vedere turistic a zonelor în care se află școlile participante. Astfel, echipa română a propus patru itinerarii prin care elevii și profesorii oaspeți să descopere cele mai importante obiective turistice – culturale, arhitecturale, gastronomice, frumuseți naturale - atât din orașul Suceava, cât și din zona Bucovinei (Dragomirna, Marginea, Sucevița, Cacica, Gura-Humorului, Voroneț). După cum ne-a declarat coordonatoarea proiectului, profesoara Violeta Iacentiuc, „folosind materialele și informațiile noi, elevii vor realiza broșuri, pliante, filme pentru promovarea turistică a zonei. Toate acestea vor fi prezentate la ultima întâlnire de proiect, care va avea loc la școala coordonatoare din Sicilia, Italia – în cadrul unei expoziții intitulate EtnaSchoolExpo.”

În ultima zi elevii și profesorii au participat la activități de evaluare și de organizare a viitoarelor etape ale proiectului. Chestionarele aplicate elevilor au arătat că obiectivele activității de învățare derulate la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au fost realizate în totalitate. Oaspeții portughezi și croați au rămas plăcut impresionați de frumusețea, istoria și tradițiile zonei Bucovina, dar și de căldura și ospitalitatea bucovinenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oaspeți din Portugalia și Croația, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oaspeți din Portugalia și Croația, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei