Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Metode de eludare

Cherestea confiscată şi un autocamion reţinut, în urma unor încercări de fraudă cu avize false

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Metodele de eludare a legii sunt diverse în domeniul comercializării şi transportului materialului  lemnos, unii dintre cei care lucrează în domeniu încercând să păcălească autorităţile cu acte aparent în regulă. Vigilenţa celor care fac însă controale în trafic a dus la depistarea într-o singură zi a trei astfel de cazuri, în care se încerca transportul şi comercializarea a zeci de metri cubi de cherestea fără acte în regulă.

 

Încărcătura de material transportat nu corespundea cu cea înscrisă în aviz

În cazul a două transporturi oprite de oamenii legii la interval de câteva ore, cantităţile de cherestea declarate în acte erau mai mici, diferenţele constatate fiind confiscate în urma măsurării cantităţilor.

Astfel, duminică dimineaţă poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vadu Moldovei au oprit pentru control un ansamblul rutier format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un bărbat de 39 de ani din comuna Mălini. Camionul şi remorca erau încărcate cu cherestea de răşinoase în volum total 41.34 metri cubi, conform avizului de însoţire emis în aceeaşi zi, marfa fiind încărcată la sediul unei firme din comuna Cornu Luncii şi având destinaţia Călăraşi. La o primă privire, poliţiştii au constatat o cantitate mai mare de cherestea în ansamblul auto, motiv pentru care au solicitat sprijin de specialitate din partea Gărzii Forestiere Suceava. În urma inventarierii cantităţii de cherestea, a fost constatată o cantitate de 8,9 metri cubi în plus faţă de cea existentă pe aviz. Diferenţa de material lemnos înregistrată a fost confiscată, iar societatea comercială implicată a fost amendată cu suma de 3.000 de lei.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii aceleiaşi secţii de poliţie au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 57 de ani din comuna Cârlibaba, care era încărcată cu cherestea de răşinoase în volum de 15,14 metri cubi, conform avizului de însoţire. Marfa fusese luată dintr-un punct de încărcare al firmei din comuna Ciocăneşti şi era destinată unor firme din municipiul Bucureşti.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că încărcătura de material transportat nu corespunde cu cea înscrisă în aviz, fiind solicitat sprijinul de specialitate din partea Gărzii Forestiere Suceava. În timpul inventarierii, s-a constatat o cantitate de 9,93 metri cubi de cherestea în plus faţă de cea înscrisă în aviz, în valoare de 6633,24 lei. Această cantitate a fost confiscată, iar firma a fost amendată cu suma de 3.000 de lei.

 

A încercat să efectueze mai multe transporturi de cherestea cu acelaşi aviz

O metodă de fraudare folosită de unele firme care au drept obiect de activitate debitarea, comercializarea şi transportul materialului lemnos o constituie folosirea în mod repetat a aceluiaşi aviz de însoţire a mărfii într-un interval scurt de timp.

O astfel de încercare a fost dejucată de aceiaşi poliţişti ai Secţiei Rurale Vadu Moldovei, care au oprit în aceeaşi după-amiază un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un bărbat de 51 de ani din municipiul Fălticeni. Cele două platforme erau încărcate cu cherestea de molid, conform avizului fiind vorba de o cantitate de 45,47 metri cubi. Avizul fusese emis în timpul zilei de sâmbătă, la punctul de încărcare al firmei din comuna Bogdăneşti, lemnul având destinaţia Bulgaria. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că ansamblul rutier a efectuat în mod repetat transport de material lemnos pe baza aceluiaşi aviz şi au fost chemaţi specialiştii Gărzii Forestiere Suceava. Astfel, ansamblul cap tractor cu remorcă a fost indisponibilizat cu tot cu încărcătură la sediul Ocolului Silvic Râşca, unde vor fi luate şi măsurile legale de confiscare a mărfii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cherestea confiscată şi un autocamion reţinut, în urma unor încercări de fraudă cu avize false.
 Vizualizări articol: 2136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cherestea confiscată şi un autocamion reţinut, în urma unor încercări de fraudă cu avize false5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei