Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rector

Valentin Popa a revenit la conducerea Universității din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După opt luni la conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa revine la cârma Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV).

Acesta și-a reluat mandatul la finele săptămânii trecute, urmând ca astăzi, 9 octombrie, să conducă Consiliul de Administrație al USV.

Se revine astfel la vechea formulă a conducerii instituției: Valentin Popa - rector și prorectorii: Gabriela Prelipcean – responsabilă de baza materială şi probleme studenţeşti, Mircea Diaconu - activitatea didactică şi asigurarea calităţii, Mihai Dimian – activitatea ştiinţifică, și Ștefan Purici - imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană. Cel de-al doilea mandat al lui Valentin Popa se încheie în martie 2020.

Valentin Popa a mai arătat că pentru universitatea suceveană, anul universitar 2018 - 2019 este unul plin de provocări, urmând o nouă evaluare instituțională a ARACIS, dezvoltarea unor noi programe din domeniul Sănătății (Asistență medicală și Tehnică dentară), inițierea unor programe de masterat și postuniversitare în Cyber security.

Suceveanul Valentin Popa și-a dat demisia din actualul Guvern la finele lunii septembrie. Acesta a refuzat să abroge o ordonanță care prevede ca în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de limba română să fie predate de profesori cu studii superioare de specialitate, nu de învățători care nu au studii universitare de limba română. Popa a declarat că a rămas în relații bune cu foștii colegi din Ministerul Educației. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valentin Popa a revenit la conducerea Universității din Suceava.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Valentin Popa a revenit la conducerea Universității din Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunteti un patriot! trimis de
(10 oct 2018, 07:47:31
Orice s-ar spune, aveti anumite principii peste care nu puteti trece. Din pacate, ati platit cu functia pentru unul din ele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei