Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 226 (6936)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sentinţă judecători

Despăgubiri de 100.000 de euro şi închisoare cu suspendare după un groaznic accident provocat de un şofer care a aţipit la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii de la Câmpulung Moldovenesc au dat o soluţie în cazul unui groaznic accident rutier petrecut în aprilie 2016, în apropiere de Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, când un şofer care a adormit la volan a intrat în doi pietoni, tată şi fiu, primul murind, iar al doilea suferind leziuni grave. Judecătorii au stabilit ca şoferul vinovat să fie condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere, iar familia lovită de nenorocire să încaseze despăgubiri de aproximativ 100.000 de euro, cu precizarea că deciziile luate de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pot fi atacate cu apel la instanţa superioară.

 

Moartea a venit din spate

Bărbatul care a murit era din comuna Pomârla, judeţul Botoşani. Acesta venise la Câmpulung Moldovenesc cu fiul său, atunci în vârstă de 15 ani, care se pregătea de examen la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare”. În timp ce mergeau dinspre liceu spre Câmpulung Modovenesc, cei doi au fost loviţi din spate de un autoturism Chevrolet, condus dinspre Vama.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost lovit în plin, murind pe loc.

Minorul a suferit mai multe fracturi, din care una severă, la picior.

La volanul maşinii a fost identificat Petru Galan, în vârstă de 67 de ani, din comuna Şaru Dornei.

Dacă pentru tată nu s-a mai putut face nimic, fiul minor al acestuia a suferit leziuni care au necesitat 80-85 de zile de îngrijiri medicale, care ulterior au fost prelungite la 125-130 de zile de îngrijiri medicale.

Din ancheta derulată în acest caz a rezultat că maşina a pătruns brusc pe sens opus, lovindu-l în plin pe bărbatul de 56 de ani şi acroşându-l pe minor.

La faţa locului nu au fost găsite urme de frânare, astfel că a devenit destul de clar că s-a întâmplat ceva cu şoferul.

Acesta a recunoscut pe parcursul anchetei că, pe fondul oboselii, a aţipit la volan. Pasagerul din maşină a declarat şi el că l-a văzut pe conducătorul auto cu ochii închişi, în timp ce maşina a pătruns pe contrasens.

 

Șoferul nu avea viteză: 50 de km/h, suficienţi pentru tragedie

Din expertiza efectuată în dosar a rezultat că în momentul premergător şi în cel al producerii accidentului, maşina avea circa 50 de km/h. În aceste condiţii, viteza nu a fost o cauză favorizantă a producerii accidentului, au stabilit procurorii.

Procurorii au mai stabilit că vina pentru accident îi aparţine exclusiv şoferului, pietonii deplasându-se regulamentar pe acostament, pe partea stângă a drumului.

Bărbatul care a provocat accidentul a avut o atitudine sinceră pe parcursul anchetei, a colaborat cu organele de urmărire penală, a achitat costurile expertizei tehnice, ale autopsiei şi recoltării probelor biologice, a recunoscut şi a regretat faptele comise. Această atitudine se transpune şi în pedeapsa aplicată.

La capitolul daune, magistraţii au stabilit ca asigurătorul să plătească câte 100.000 de lei daune morale pentru cele trei părţi civile din dosar, plus 130.000 de lei pentru minorul care a scăpat cu viaţă. Acesta ar urma să primească şi prestaţii periodice lunare, până la 18 ani sau până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despăgubiri de 100.000 de euro şi închisoare cu suspendare după un groaznic accident provocat de un şofer care a aţipit la volan.
 Vizualizări articol: 4868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Despăgubiri de 100.000 de euro şi închisoare cu suspendare după un groaznic accident provocat de un şofer care a aţipit la volan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei